Kuhinjica
09. 10. 2024. 07:00 0
Njoke u bešamel sosu - kremast i sočan obrok koji ćete obožavati
Italijanska kuhinja osvojila je svet, a jedno od specijaliteta od testa su i njoke. Veoma se lako kombinuju uz razne soseve.
U zavisnosti šta više volite, možete praviti beli i ili crveni nadev. Mi vam donosimo jednostavan recept za njoke u bešamel sosu.
Sastojci:
pakovanje njoka
Za bešamel:
100 gr maslaca
½ l hladnog mleka
3 supene kašike mekog brašna
2 supene kašike parmezana(ili kačkavalja)
100 ml kisele pavlake
so, ko voli, može malo muskatnog oraščića
par kašika prezli
Priprema:
Njoke skuvati uobičajeno.Prebaciti u vatrostalnu posudu u kojoj ćete zapeći.
Za bešamel sos propržiti brašno, na puteru pa u vrelu masu dodati hladno mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada počne da se zgušnjava dodati parmezan, kiselu pavlaku, so i muskatni oraščić.
Preliti preko njoka i posuti prezlom u tankom sloju, pa zapeći na 170-180 C. Služiti prohlađeno.
Komentari 0
ostavi komentar