Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 08. 2024. 22:37 55

Ponoš raskrinkao Vučićev i Lončarev tim zdravstvenih stručnjaka za litijum

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš prokomentarisao je to što se u predloženom timu zdravstvenih stručnjaka koji će se, kako je rečeno, baviti uticajem iskopavanja litijuma na zdravlje građana, a koji je formirao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nalazi i načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Radivoje Anđelković.

- Veterinar, brigadni general Anđelković je član Lončarevog lekarskog tima koji će da izuči da li rudarenje litijuma može da škodi zdravlju - napisao je Ponoš na mreži Iks.

- Kao da već nije dovoljno bizarno da je veterinar, koji se tokom karijere više bavio kvalitetom junećeg mesa nego zdravljem krava, postao šef vojnog zdravstva - dodao je on.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je ranije ovog utorka predstavio tim koji će se baviti da li postoji štetno dejstvo po građane Srbije u slučaju da dođe do kopanja litijuma, odnosno otvaranja rudnika i iskopavanja litijuma.

U tom timu će biti direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, naučni savetnik i hematolog Bela Balint, šefica Katedre za higijenu na Medicinskom fakultetu u Beogradu Sanja Milenković, načelnik Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije (VMA) Aleksandar Aleksić, direktor Instituta za majku i dete "Vukan Čupić" Vladislav Vukomanović, načelnica Sterilnog bloka i Odeljenja za transplantaciju tog Instituta Dragana Vujić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Radivoje Anđelković, pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac Igor Dragičević, zadužen za praćenje faktora rizika u životnoj sredini na teritoriji Mačvanskog okruga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 55

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati