Hronika

[ Izvor: Blic.rs ]

19. 09. 2024. 23:07 0

Detalji iz optužnice protiv braće Panić: KAKO SU POBEGLI iz Srbije i šta ih je nateralo da se PREDAJU

Nekoliko sati pre nego što će uslediti hapšenje prijatelja braće Panić, Miloša i Uroša, njih dvojica su napustila Srbiju i u bekstvu bili više od tri meseca. Oni su teritoriju Srbije napustili na graničnom prelazu Batrovci, a potom su otišli u Crnu Goru gde su bili sve dok se nisu predali srpskoj policiji, saznaje "Blic".

Kako se navodi u optužnici u koju je "Blic" imao uvid, braća Panić su teritoriju Republike Srbije napustila 8. februara ove godine u 12.07 sati, te su prešli granični prelaz Batrovci, sa Hrvatskom, gde su bili do početka maja kada su otišli u Crnu Goru uprkos tome što se protiv njih tada vodio krivični postupak i da je za njima raspisana poternica.

Da podsetimo, braća Panić su uhapšeni 24. maja po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla".

"Nije mi bilo svejedno"

Uroš Panić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon što se predao policiji, između ostalog govorio i o njegovom odlasku iz Srbije.

- Kada se sve ovo desilo, razmišljao sam o svemu i prosto mi nije jasno kako je do svega ovoga došlo. Pre nego što se to pojavilo u novinama, ja sam praktično sa bratom otišao u Hrvatsku i tamo sam tek i video te vesti i da nas navodno policija traži - rekao je Uroš na saslušanju.

On je dodao da mu "nije bilo svejedno", ne samo zbog njega, već i zbog cele njegove porodice.

- Dodatno na sve to je to što mi je na neki način bilo sramotno da se takve stvari pišu i ispada da sam ja neki makro koji podvodi žene - rekao je Uroš.

Kako je rekao, odlučio je se vrati u Srbiju jer je shvatio da "praktično nema smisla".

- Odnosno da se ne mogu kriti, niti ima razloga za to. Ja sam u telefonskom razgovoru sa mojim braniocem obavešten i da su svi drugi saslušani, te da postupak i suđenje ne može efikasno da se nastavi dok se ja ne pojavim, te da to može štetiti svima u daljem postupku, a ne samo meni - rekao je Uroš koji se potom osvrnuo i na svoj porodični život.

- Sa druge strane, želeo sam da se i moj porodični život nastavi kao što je bio do tada, da moja supruga i moja deca funkcionišu na isti način kao što smo funkcionisali i pre svega ovoga - zaključio je Panić.

"Mi smo se na neki način uplašili"

Istog dana kada je saslušan Uroš u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saslušan je i njegov mlađi brat, Miloš Panić.

- Kada se sve ovo desilo u februaru mesecu ove godine, ja sam se u tom trenutku nalazio u Zagrebu sa bratom - započeo je Miloš, navodi se u optužnici.

On je rekao da su sa njima tada bile i njihove supruge zajedno sa decom.

- Mi smo otišli na nekih nedelju dana. Tamo smo i videli novinske natpise i brat i ja smo se na neki način uplašili. Bilo nam je nelagodno jer nismo znali šta se dešava i zbog čega to neko piše - rekao je Miloš i dodao da se iz tog razloga nisu odmah vratili za Srbiju.

- Kada smo od našeg branioca čuli da su svi osumnjičeni saslušani, brat i ja smo odlučili da se vratimo, i to kako bismo dokazali da nemamo nikakve veze sa ovim što nam se stavlja na teret, a i kako bismo olakšali vođenje ovog krivičnog postupka i za druga lica. Želim da dodam i da sam imao nameru da dalje bežim i da se skrivam, ne bih se ni vraćao u Republiku Srbiju - zaključio je Miloš na saslušanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati