Hronika

[ Izvor: Nova.rs/KRIK ]

19. 09. 2024. 21:46 2

Edo, koji Edo? Najvažnija karika Šarićevog klana krila se u srcu države Srbije

Na jučerašnjem suđenju narko bosu Darku Šariću, za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, čitane su "Skaj" poruke u kojima se pominje izvesni Edo, za koga je KRIK prošle godine objavio da je navodno reč o bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Edo je, prema navodima optužnice, sarađivao proteklih godina sa grupom Šarić, interesantno je da njegov identitet ponovo nije interesovao ni sud, ni tužilaštvo.

- Ovo su naši drugovi Eda i sto pošto naši… To su ovi ljudi sto čitavo vrijeme sa njima guramo… Dača i Mika… Ova obadvojica od Eda su baš dobri…Atos i Portos - pročitao je juče sudija Zoran Šešić nekoliko poruka koje su, kako tvrdi tužilaštvo, optuženi razmenjivali na aplikaciji "Skaj" za bezbednu komunikaciju, piše KRIK.

Tužilaštvo tvrdi da su Atos i Portos sa Skaja nadimci dvojice policajaca koji su optuženi da su pomagali Šariću, ali ne otkriva ko se krije iza nadimka Edo. KRIK je ranije otkrio da je policija još tokom istrage obavestila tužilaštvo o tome da nadimkom Edo članovi grupe nazivaju bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Ipak, to nije pominjano na sudu.

Postavlja se pitanje kako je moguće da sudiju i tužioca ne interesuje ko je izvesni Edo, pogotovo ako se uzme u obzir da je pomenuta osoba u vreme saradnje sa kriminalnom grupom Šarić bila u vrhu MUP, piše Nova.rs.

Naime, KRIK je ranije otkrio da je srpska policija još tokom istrage protiv klana Šarić, identifikovala dva moćna predstavnika države koji su pomagali narko bosu Darku Šariću - bivšeg ministra policije Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića, a oni su navodno na Skaju bili upisani kao Edo i Markus.

Stefanović je, prema istrazi, Šariću dodelio dvojicu svojih saradnika iz policije da pomažu klanu, ali je i lično dostavljao poverljive informacije ovoj grupi. Od Šarićeve grupe dobio je sat koji vredi 17.000 evra, otkrivaju poruke koje su kriminalci razmenjivali. Sa druge strane, kako je KRIK pisao, Parezanović je navodno kriminalcima bio prolaz do moćnog funkcionera kog su nazivali Oskar, a sem njih, Šariću je pomagao i moćnik kojeg su kriminalci nazivali Nikola P.

Ni Oskar i Nikola P. nisu identifikovani, odnosno ne zna se ko su osobe koje su koristile ove pseudonime.

A šta se navodi u porukama?

Oskar, Markos i Edo se pominju u komunikaciji između Duška i Darka Šarića. Tako je Šarićev brat Duško, u porukama koje je slao sredinom 2020. godine, rekao da su dvojica policajaca, koji su kasnije optuženi kao članovi Šarićeve grupe, pod kontrolom Eda.

- Dača i Mika (policajci optuženi kao članovi Šarićeve grupe) su išli kod predsednika apel (Apelacioni sud u Beogradu) u Edovo ime zbog tebe i tada je on rekao da će otvoriti proces zbog tebe. Garantujem ti za ove momke da ništa ne rade bez dozvole Eda, niti smeju - napisao je Duško bratu koji se tada nalazio u pritvoru, u maju 2020. godine.

Čak je i Duško Šarić, kako se može protumačiti iz poruka, imao sastanak sa predsednikom Apelacionog suda Duškom Milenkovićem, i to u zgradi Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a sastanku je prisustvovao i radnik ove agencije Markus. Tada im je predsednik suda, navodno, objasnio da on ne može da utiče na sudiju koji sudi Šariću i da to "može da se reši samo od jednog čoveka".

Grupa je potom preko Markusa pokušavala da stigne do ove osobe, koju su zvali Oskar. Oskar se u njihovoj komunikaciji pominje u kontekstu osobe koja je adresa za rešavanje predmeta u kojem je narko bos.

- Jedina naša mogućnost naredna jeste da se sutra vidimo sa Markusom (za koga se sumnja da je Parezanović), mislimo da jedino on može da ode kod Oskara i da prezentuje svu ovu papazjaniju i predloži rešenje ili makar pita za pravac. Mislimo brate da ovo jedino može da preseče Oskar, da ni Edo niti bilo ko drugi uz svu dobru volju ne može da preseče - navodi se u Skaj prepisci.

Za šta se sudi Šariću?

Podsetimo, Darku Šariću se sudi da je osnovao kriminalnu grupu početkom 2020. godine, dok se nalazio u pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici, sa ciljem da se ubije svedok saradnik u postupcima protiv njega, Nebojša Joksović. Plan kriminalne grupe bio je da se, ukoliko se Joksović ne liši života, diskredituje kao svedok-saradnik u postupku protiv Šarića, sa ciljem da izgubi pomenuti status.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati