Fudbal

Milan Zarić

19. 09. 2024. 22:56 0

Monako čudesno dobio Barsu, Arsenal preživeo penal i Atalantu

Fudbaleri Monaka napravili su veliko iznenađenje u prvom kolu Lige šampiona, pošto su pobedili Barselonu sa 2:1 i tako su samo pokazali koliko Crvenu zvezdu čeka težak posao kada ukrsti koplja sa "kneževima". Arsenal je preživeo težak meč u Bergamu protiv Atalante i odigrao je 0:0, dok su pobede kod kuće ostvarili Atletiko protiv Lajpciga (2:1) i Brest protiv Šturma (2:1).

Barselona je u Kneževinu otišla sa jasnom namerom da upiše tri boda protiv Monaka, ali je već na početku meča budućih rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona bilo jasno da se to neće dogoditi.

Naime, izabranici Hansija Flika su se već od 11. minuta suočili sa velikim problemima, kada je crveni karton dobio Erik Garsija, pa je samo bilo pitanje hoće li sa igračem manje uspeti da budu konkurentni.

Brojčanu prednost u polju Monako je iskoristio samo pet minuta kasnije, kada je Aklijuš realizovao solo akciju i doneo je 1:0 "kneževima". Ujedno je i ispravio promašaj Brela Emboloa, do kog je došlo samo minut ranije.

Nije se Monako zadovoljio tom minimalnom prednošću, pa je nastavio da kidiše ka golu Ter Štegena. Tako je u 27. minutu odličnu šansu imao Embolo, no ponovo je kao pobednik iz ovog duela izašao golman Barselone.

A ti promašaji su se obili o glavu "kneževima", budući je samo minut kasnije Barselona uspela da izjednači. Gol je postigao Lamin Jamal, koji nije oklevao, već je iz sve snage raspalio po lopti malo izvan kaznenog prostora, pa je pogodio u donji desni ugao za 1:1.

Balde je u 32. minutu mogao da donese potpuni preokret, ali je šutirao pokraj stative, da bi ti minuta kasnije Singo pogodio mrežu Barselone, ali taj gol nije važio zbog prethodnog ofsajda.

Do kraja poluvremena je egal ostao i bio je na snazi sve do 71. minuta, kada je Monako ponovo došao do prednosti. Nakon jedne izgubljene lopte Džordž Ilenikena je istrčao kontru, izašao je pred Ter Štegena kog je savladao i doneo je domaćinu 2:1.

Monako je imao šansu da do kraja i uveća prednost, ali najpre Balogun nije bio precizan u 81. minutu, kada je Ter Štegen odlično odbranio, a onda je i u finišu sudija Alard Lindhaut poništio odluku da dosudi penal za "kneževe", budući da je pogledao VAR.

Sve u svemu, tim iz Kneževine je uspeo da sačuva prednost i da dođe do iznenađujuće pobede, čime je samo pokazao da će biti ozbiljan konkurent za mesto u eliminacionoj fazi.

Znatno manje uzbuđenja nego na ovom meču bilo je u Bergamu, gde su Atalanta i Arsenal odigrali 0:0. "Tobdžije" su bile nešto opasnije u prvom poluvremenu, u kom je najbolju šansu imao Bukajo Saka iz slobodnog udarca, no njegov pokušaj je odbranio golman Marko Karnezeki.

U drugom poluvremenu je znatno opasnija bila Atalanta, koja je propustila neverovatnu šansu da se raduje. Naime, dosuđen je penal za "boginju" u 51. minutu zbog faula Partija u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Retegi, međutim Raja je odbranio i sačuvao je bod Arsenalu.

U preostala dva meča večeri domaćini su se radovali. Atletiko je tako kod kuće savladao Lajpcig sa 2:1, i to posle preokreta. Poveli su "bikovi" u četvrtom minutu golom Benjamina Šeška, ali je do poluvremena domaći tim uspeo da izjednači preko Antoana Grizmana u 28. minutu.

Velika tri boda "jorgandžijama" na startu Lige šampiona doneo je defanzivac Hoze Marija Himenez golom u 90. minnutu, i to posle asistencije Grizmana.

Istorijsku pobedu ostvario je Brest, koji je kod kuće sa 2:1 savladao Šturm. Francuski tim je poveo golom Manjetija u 23. minutu, da bi autogol Fernandeza u prvom minutu sudijske nadoknade doneo izjednačenje Šturmu. Međutim, da tri boda ostanu kod kuće potrudio se Sima u 56. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati