Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

30. 11. 2023. 09:46 17

Novi postupak protiv Malog zbog sumnje na plagijat

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu (UB) pokrenuo je novi postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja protiv ministra finansija Siniše Malog, zbog sumnje da je plagirao doktorsku disertaciju.

- Odbor za profesionalnu etiku je na sednici održanoj 17. novembra, a na osnovu urednog predloga rektora Univerziteta u Beogradu, doneo odluku o pokretanju postupka, koja će zajedno sa predlogom biti dostavljena protivnoj strani - navedeno je u odgovoru UB na pitanje Danasa u kojoj je fazi trenutno postupak protiv Malog.

Kako Danas piše, postupak se sada vodi po Pravilniku o radu Odbora za profesionalnu etiku iz 2007. godine, zbog toga što je inicijalni zahtev za preispitivanje navoda o plagijatu Siniše Malog bio podnet 2014.

U postupku koji je poništen presudom Upravnog suda primenjivao se Pravilnik o utvrđivanju neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova donet 2016. godine, što je Ustavni sud protumačio kao neustavno zbog zabrane retroaktivnosti.

- Odluka Odbora će biti doneta u razumnom roku, uz poštovanje načela propisanih zakonom - odgovorili su iz Univerziteta u Beogradu na pitanje Danasa kada se može očekivati da taj odbor završi rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati