Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 07. 2024. 18:57 0

Slovenija srušila Novi Zeland i sačuvala nadu za plasman na OI

Košarkaši Slovenije pobedili su Novi Zeland sa 104:78 na kvalifikacionom turniru u Atini i tako su sačuvali šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Nakon tri odigrana kola, Hrvatska je prva u grupi, Slovenija je druga, a Novi Zeland treći. Sve tri ekipe su imale su isti skor (1-1), pa je o plasmanu u grupi odlučivala koš razlika.

Slovenija je i pre početka meča znala da joj za prolaz dalje treba pobeda sa dvocifrenom razlikom, dok joj je za prvo mesto bila dovoljna pobeda od 28 ili više poena razlike (preciznije 28 uz više datih poena od Hrvatske ili 29).

Od početka su Slovenci krenuli jako, prvu četvrtinu su dobili sa 27:9, ali se Novi Zeland onda "probudio", napad je proradio, pa je na poluvremenu bilo svega 46:39.

Treća četvrtina je bila ključna, pošto je Slovenija nju dobila sa 31:18 i tako se odlepila, dok je pred Novim Zelandom bio nemoguć zadatak.

Kroz celu četvrtu deonicu Slovenija je održavala dvocifren plus, ali je želela i prvo mesto. Ipak, Luka Dončić je bio tragičar, ako se tako uopšte može reći u ovoj situaciji.Promašio je Dončić jedno od tri slobodna bacanja u samoj završnici, a onda su on i Gregor Hrovat promašili po trojku u poslednja dva napada, a jedna pogođena bi Sloveniji donela prvo mesto u grupi.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Dončić sa 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Džoš Nibo je dodao 20 poena i 12 skokova, dok su Hrovat i Klemen Prepelič imali po 14 poena.

U ekipi Novog Zelanda Ili je ubacio 28 poena, dok je Mauriahuhu imao 12.

Slovenija će u polufinalu turnira igrati verovatno protiv Grčke, koja je veliki favorit protiv Egipta, dok će Hrvatska u tom slučaju odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom.

Samo pobednik turnira ide na Olimpijske igre.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati