Kuhinjica
07. 07. 2024. 07:06 0
Najbolji recept za pilav! Vikend ručak koji se lako pravi, a ne košta mnogo
Ako nemate ideju šta da spremate za vikend, preporučujemo vam da napravite pilav koji će biti idealan obrok za čitavu porodicu.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa (bataci ili belo meso)
2 šolje pirinča
1 velika glavica crnog luka
1 šargarepa
1 zelena paprika
2-3 češnja belog luka
1 paradajz (ili 2 kašike paradajz pirea)
4 šolje pileće supe (ili vode)
2-3 kašike ulja
So i biber po ukusu
Peršun (po želji)
Priprema:
Pileće meso iseckajte na manje komade. U velikom loncu zagrejte ulje i propržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz lonca i ostavite sa strane.
U isti lonac dodajte iseckan crni luk, šargarepu i zelenu papriku. Pržite dok povrće ne omekša, a zatim dodajte sitno seckan beli luk i paradajz (ili paradajz pire). Pržite još nekoliko minuta.
Dodajte pirinač u lonac i pržite dok ne postane staklast. Vratite meso u lonac. Sipajte pileću supu (ili vodu) u lonac, posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte sve sastojke.
Pokrijte lonac i kuvajte na laganoj vatri oko 20-25 minuta, ili dok pirinač ne bude potpuno kuvan i tečnost ispari. Povremeno promešajte da se pirinač ne bi zalepio za dno lonca.
Kada je pilav gotov, sklonite ga sa vatre i ostavite pokrivenog još nekoliko minuta. Po želji, pospite sitno seckanim peršunom. Serviranje: Pilav poslužite topao uz salatu po izboru.
Komentari 0
ostavi komentar