Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

07. 07. 2024. 06:59 4

Volim i ja fudbal, no trpim

To što se predsednik Aleksandar Vučić meša u pravosuđe i usmerava ga u kom pravcu treba da ide - kvalifikovan je za to. Jer, on je, zapravo, po struci diplomirani pravnik.

Što se meša i u zdravstvo, nije kvalifikovan ali zato ima ministra Lončara da mu sve objasni što ga zanima iz ove oblasti i sa punim kapacitetom može da priča o problemima našeg zdravstvenog sistema i unapređuje ga.

Može da igra i trenira košarku, jer, po okončanju vladavine, biće, kaže, košarkaški trener. Za sada, dobro mu ide. Svi se sećamo one rampe pod košem koju je bravurozno napravio onom klincu u nekom školskom dvorištu.

Dakle, u sve društvene oblasti se meša - (ne)kvalifikovano.

Osim u jednoj u kojoj je dunster, a bez njega - nema fudbala?! Voli čovek fudbal, pa, to ti je!

I to ne bi bio problem kada bi stao u red svih nas navijača za fudbalske klubove i reprezentaciju Srbije, koje bi vodili stručni, nezavisni, kvalifikovani ljudi. Kada bi strepeo za rezultate našeg fudbala, bio radostan zbog svake naše pobede i tužan zbog poraza. Njegova jedina kvalifikacija u fudbalu zove se - navijač.

Ne, on se nametnuo kao alfa i omega našeg klupskog fudbala i, što je porazno po našu međunarodnu fudbalsku reputaciju, nametnuo se i kao finansijer i kao birač selektora i kao birač sastava naše fudbalske reprezentacije. Stiče se utisak da na svakom fudbalskom takmičenju naše fudbalske reprezentacije on telefonira istrošenom Piksiju kada i koga od fudbalera da ubaci u igru, koga da zameni...

On obećava i daje novac, iz državne kase, kadrira u FSS, postavlja ljude čiji se "kvalitet" meri stepenom odanosti njemu.

Ostareli, poput Bajdena, Dragan Džajić vodi FSS taman toliko uspešno koliko uspešno radi ostarela, cvrkutava penzionerka, Slavica Đukić Dejanović na mestu ministra prosvete.

Evo, sada se čuje da će, uz njegov blagoslov, posle debakla na EP u fudbalu, Piksi ostati na mestu selektora reprezentacije. A, Piksi je, po povratku iz Nemačke, "pustio buvu" kako mu neka država nudi 10 miliona evra da bude njihov(?!) selektor.

Naš predsednik Vučić to, verovatno, neće dozvoliti. Ako treba da Piksi ostane naš selektor, ponudiće mu se 20 miliona evra samo da ostane.

Dakle, predsedniče Vučiću! Volim i ja fudbal, no trpim Vaše fudbalsko neznanje.

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati