Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 13:47 1

Bum: Ćabi odlazi, zovu ga dva velikana

Nema više dileme. Ćabi Alonso odrađuje treću i poslednju sezonu na mestu trenera Bajera iz Leverkuzena.

U prvoj je došao tokom sezone i stabilizovao posrnulu ekipu, a druga je bila istorijska, Bajer je po prvi put postao šampion Nemačke, osvojio je i domaći Kup, dok je u finalu Lige Evrope izgubio od Atalante.

Ove sezone je cilj zapažen rezultat u Ligi šampiona i odbrana domaćih trofeja, a šta god da se desi, Španac od juna više neće raditi u Levekruzenu. Sa tim su se pomirili i čelnici "farmaceuta", pa mu već uveliko traže zamenu. Prvi kandidat je trener Štutgarta Sebastijan Henes, a drugi Sandro Vagner, pomoćnik selektora Nemačke Julijana Nagelsmana.

A gde će Alonso?

Jasno je da od Liverpula, za koji je nekad igrao i koji ga je silno želeo posle odlaska Jirgena Klopa, neće biti ništa. Arne Slot je odlično započeo svoj mandat na Enfildu i "redsi" su izgleda rešili pitanje šefa struke na duže staze. Bajern se odlučio na projekat sa Vensanom Kompanijem i dobro mu ide, pa ni on nije opcija.

Jedna od opcija je da Ćabi Alonso postane menadžer Mančester sitija, pod uslovom da Pep Gvardiola reši da ne produži saradnju sa "građanima", što nije nemoguće posle odluke Ćikija Begeristajna da ode iz Mančestera.

Tada bi svakako bio kandidat broj jedan da sedne na klupu šampiona Engleske, ali imao bi još jednu veliku mogućnost, možda i najrealniju. U pitanju je Real Madrid. Ugovor Karla Anćelotija ističe na leto 2026. godine, pa Alonsa, koji je nekada nosio i dres madridskog kluba, mnogi vide kao naslednika slavnog Italijana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati