Fudbal

Direktno.rs

01. 10. 2024. 23:06 0

Bajer dobio Milan, Barsa dala 5, Dortmund 7 golova!

U jednom od derbija večeri drugog kola Lige šampiona Bajer je u Leverkuzenu savladao Milan minimalnim rezultatom - 1:0. Barselona je na svom terenu bila ubedljiva protiv Jang bojsa 5:0, dok u Ajndhovenu između PSV i Sportinga nije bilo pobednika 1:1. Do ubedljive pobede došao je Dortmund koji je kod kuće deklasirao Seltik sa čak 7:1!

U terminu od 21 čas u akciji su bila još četiri Zvezdina rivala u Ligi šampiona. Barselona i PSV zabeležili su pobede, dok su Milan i Jang bojs pretrpeli poraze od Bajera i Barselone.

Jedan od derbija večeri odigran je na "Baj Areni" u Leverkuzenu. Na noge aktuelnom šampionu Bundeslige i finalisti Lige Evrope došao je sedmostruki šampion Evrope Milan. Bajer je tražio drugu pobedu u takmičenju, posle ubedljivog trijumfa u Roterdamu. Sa druge strane roso-neri su loše startovali, doživeli poraz na "San Siru" od Liverpula. Ali od tada je započeo uspon, pobedom u gradskom derbiju nad Interom i u dobrom raspoloženju Paulo Fonseka je došao u Nemačku.

Ipak, gosti su se opredelili za oprezniji pristup, više orijentisani čuvanju svog gola i smirivanju protivnika. Bajer je krenuo agresivnije i to mu je donelo gol u 21. minutu. Strelac je bio Viktor Bonifejs na asistenciju Frimponga. Ali gol je na intervenciju VAR poništen jer se holandski desni bek našao u ofsajdu u trenutku prijema lopte.

Imao je domaći tim više prilika, Milan nije mnogo pretio, ali rezultat na poluvremenu bio je 0:0. Drugo poluvreme počelo je velikom prilikom Bajera. Posle sjajne individualne akcije u 48. minutu Florijan Virc imao je sjajnu šansu, ali nije najbolje šutirao, tako da je Majk Menjon spasio Milan i ovog puta.

Ali bio je nemoćan u 52. minutu. Ponovo je Virc inicirao akciju, ovog puta lepo odigrao povratnu za Frimponga. On je snažno šutirao, Menjon je i to uspeo da odbrani. Ali na odbijenu loptu naleteo je Bonifejs i zatresao mrežu za konačno vođstvo Bajera.

Gosti nisu imali kud, morali su da promene opredeljenje i da napadnu. I umalo nagrada nije usledila samo četiri minuta od primljenog gola. Ali Rejnders se nije dobro snašao u šesnaestercu i Hradecki je odbranio njegov šut iz prilično povoljne pozicije, tako da je ostalo 1:0 za Bajer.

Mogao je Leverkuzen sve da reši u 75. minutu, kada je Frimpong izbio sam pred Menjona, ali je šutirao pored gola. Milan umalo da je kaznio taj promašaj. Najbolju šansu za izjednačenje roso-neri su propustili u 82. minutu. Teo Ernandez je iz velike daljine pogodio prečku, a odbijenu loptu Alvaro Morata poslao je tik pored stative. Na kraju Bajer je sačuvao vođstvo i osvojio velika tri boda, dok Milan još nema bodove u Ligi šampiona.

U narednom kolu Milan 22. oktobra dočekuje Klub Briž, dok Bajer dan kasnije gostuje Brestu koji ima dve pobede.

Na "Kamp Nou" odigran je duel dve ekipe koje će igrati protiv Crvene zvezde, Barselona i Jang bojs. Očekivano, domaćin je bio ubedljiv i slavio sa 5:0.

Sve je bilo rešeno već posle 45 minuta. U osmom minutu Levandovski je otvorio seriju golova, na asistenciju Rafinje. Brazilac je bio veoma raspoložen i dobru igru krunisao golom u 34. minutu. Samo tri minuta kasnije Pedri izvodi odličan slobodan udarac, nalazi u šesnaestercu iskusnog štopera Injiga Martineza, koji je glavom savladao Marvina Kelera.

Injigo Martinez se istakao i u 51. minutu. Ponovo je najviše skočio u šesnaestercu ekipe iz Berna. Samo je ovog puta bio asistent Robertu Levandovskom, koji je postigao drugi gol na meču za 4:0. Konačnih 5:0 za Barselonu postavio je igrač gostujućeg tima Kamara, koji je postigao autogol u 81. minutu. Gosti su uspeli da zatresu i protivničku mrežu. Montero je bio strelac u prvom minutu nadoknade, ali je gol poništen na intervenciju VAR zbog ofsajda.

Barsa je tako došla do prve pobede, a u narednom trećem kolu 23. oktobra u velikom derbiju dočekuje Bajern iz Minhena. Jang bojs istog dana dočekuje milanski Inter.

PSV je došao do prvog boda u Ligi šampiona ove sezone. U Ajndhoven je došao šampion Portugalije Sporting, koji je u prvom kolu pobedio Lil.

Na kraju podela bodova. Reprezentativac Holandije Džerdi Shauten zatresao je mrežu "lavova" u 15. minutu. Držao je domaćin vođstvo sve do 84. minuta. Ali je onda rezervista gostiju Danijel Braganka postigao gol i Sportingu doneo značajan bod - 1:1.

Najubedljiviji trijumf večeri ostvario je Dortmund, koji je kod kuće ponizio Seltik i savladao ga sa čak 7:1!

"Milioneri" su odlično ušli u meč, pa su do prednosti došli u sedmom minutu golom Džana sa penala, da bi Seltik samo dva minuta kasnije preko Maede izjednačio na 1:1.

Ali, taj gol je samo naljutio Borusiju koja je do kraja poluvremena dala još četiri gola. Blistao je Adejemi, koji je dao tri gola, u listu strelaca se upisao i Girasi, pa je Dortmund vodio sa 5:1.

U nastavku je prednost još i povećana, pa su Girasi i Nmeča postavili konačnih 7:1!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati