Društvo i ekonomija

D. Ljutić

22. 10. 2024. 16:07 16

VUČIĆ: Ja nikoga NISAM lagao, a posle mene u Srbiji više neće biti Rusije!

"Naravno da me pitaju za razgovore sa Putinom. Putin o onome što mi zovemo ratom, a oni specijalnom vojnom operacijom, kaže da je uveren da će je sa uspehom privesti kraju. Imaćete za dve i po godine prilike da izaberete predsednika koji će biti sofisticiran, pa ćemo da vidimo kojim će putem Srbija da ide. Ja nikoga nisam lagao", rekao je Vučić na RTS-u i dodao: "Svako u Rusiji zna da kad ne bude Aleksandra Vučića ili nekoga ko će naslediti njegovu politiku, da u Srbiji više neće biti Rusije!"

Tražila se istina o rudarenju litijuma, o vršljanju stranih špijuna koji ruše Vučića, i to svi sa Zapada i iz Amerike, o Savamali, ali kad to pomeneš - dirneš vlast u sam živac, a to strašno boli. Mnogo je pitanja, ali po svoj prilici odgovora neće biti. Ta pitanja se ne postavljaju da bi se na njih odgovaralo, jer odgovora zapravo nema. Besmisleno je pitati šta je istina ako je ona ukinuta. Do odgovora koje traži javnost se nikako ne stiže, jer Vučić ima specijalni metod da blokira odgovore.Kad se stiglo do faze ćutanja, Vučić je najavio da će onima "koji kriminalizuju njegove bližnje" dati "pristojan odgovor" na RTS-u. I šta se dogodilo? Opet je primenio isti metod. Prvo je građane udavio pričom o suficitu i deficitu, te velikim ekonomskim uspesima Srbije kojima se MMF divi, dok ovdašnji neprijatelji zvocaju. Iako se unapred moglo predvideti da nikakvu istinu o opasnim događajima nećemo čuti, vredi se zapitati šta je svrha uzbunjivanja javnosti. Jasno je, zaglupljivanje osiromašenog naroda radi punom parom.

I dok se u Srbiji vode rasprave, mahom malobrojnih evropejaca koji ne vide budućnost zemlje pod ruskim šlemom, dok ti isti malobrojni kažu, kako u Srbiji nisu svi isti i kako postoji makar malo Srba koji više vole svoju zemlju od Rusije, iz studija RTS-a preko Vučića stiže još jedan šamar i za zdrav razum, kako posle njega neće više biti Rusije u Srbiji? A zašto je to tako? Pa zato što se u javnosti predstavlja da je Srbija zemlja u kojoj je saradnja sa zapadom izdaja, a izdaja zemlje Rusima patriotizam. A ovo je već stvar socijalne patologije.- Došlo je vreme da se Republika Srbija otvoreno smatra za ono što ona jeste - čvrsti ruski i kineski saveznik koji vodi poluautoritarna vlast koja proaktivno teži ideološki iredentističkom teritorijalnom širenju na zapadnom Balkanu - navodi u analizi Ričard Kremer, saradnik "Foreign Policy Research Institute".Odnos Srbije i Rusije se, nezavisno od stanja stvari, u tabloidima i dalje obrazlaže skoro isključivo mitskim fantazijama, da će nam Putin dati moćno oružje da povratimo Kosovo i gas da nam večno bude toplo. Zanimljivo, ali ta beskrajno budalasta ideja nikada nije opozvana. U svakom slučaju, ni Kremlj sada nema ideju šta valja činiti sa Srbijom, kao što to ne zna ni ona sama.

- Srbija je samostalna i nezavisna zemlja - poručio je na svom Instagram profilu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.- Srbija nije ruska gubernija bila niti će ikada biti, ali Srbija nije niti američka kolonija, niti će ikada biti, niti je evropska kolonija, niti će biti. Srbija je samostalna i nezavisna zemlja - napisao je prošle godine Vučić.

Elem, najnovija Vučićeva izjava dokazuje da zli dusi nisu nestali i bore se da Srbija i dalje bude prilepak Rusije. Zato je važno da bar znamo ko je na kojoj strani u toj borbi koja ne prestaje. Putinu je uprkos svemu, pa i BRIKS-u, potreban Vučić, jer koga bi drugog ovako korisnog za interese Rusije imao u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati