Fudbal

Milan Zarić

22. 10. 2024. 20:44 2

TOTALNI RASPAD Monako se igrao sa Zvezdom: Dao joj PET KOMADA

Fudbaleri Crvene zvezde su ostali na dnu u Ligi šampiona, pošto su u trećem kolu doživeli i treći poraz!! U Monte Karlu su potučeni, pošto ih je Monako savladao sa 5:1, a šta su sve "kneževi" promašili u drugom poluvremenu, može se reći da su crveno-beli još i dobro prošli.

Želeli su izabranici Vladana Milojevića da iznenade "kneževe" i nanesu im prvi poraz ove sezone, ali se od početka videlo da to neće ići. Jednostavno, moglo je da se nasluti već u sedmom minutu, kada je propao plan trenera Zvezde da krene sa dva napadača, pošto se povredio Duarte.

Posle toga smo videli ravnopravnu igru, ali je jedna greška u 20. minutu koštala Zvezdu. Tada je Silas očajno reagovao prilikom postavljanja ofsajd zamke, zaspao je, a to je iskoristio Minamino, koji je lako matirao Ilića i doneo prednost Monaku - 1:0.

Ali, uspela je Zvezda brzo da se vrati. Sedam minuta kasnije je vraćen egal, i to nakon što je Endiaje realizovao penal koji je prethodno i sam iznudio posle faula Kerera. I kada se činilo da će sa tim egalom da se ode na poluvreme, usledio je šamar. Naime, u četvrtom minutu sudijske nadoknade najpre Spajić, a onda i Điga nisu uspeli da otklone opasnost, ona je "sela" na nogu Embolou, koji je snažnim udarcem pogodio za 2:1.

I to kao da je srušilo nade crveno-belih. Pa je tako Monako do plus dva u 54. minutu, kada je projektil sa 30 metara poslao Singo, koji je pocepao mrežu Zvezde za 3:1, da bi se mreža tresla i dva minuta kasnije, kada je Embolo pogodio, ali je VAR tada bio uz Zvezdu, budući da je napadač "kneževa" igrao rukom.

Spasa, međutim, nije bilo u 70. minutu, kada je Minamino kao na malom fudbalu, a posle dodavanja Emboloa povisio na 4:1, da bi konačnih 5:1 postavio Aklijuš u šestom minutu sudijske nadoknade. Poražavajuće zvuči da je poraz mogao da bude još i teži, jer je Ilić imao neke dobre intervencije, a i tokom meča se tresao okvir gola.

Drugo poluvreme: Monako - Crvena zvezda 5:1 (2:1)

KRAJ UTAKMICE! Težak poraz Zvezde u Monte Karlu!

90+6. minut - GOOOOOL! MONAKO VODI SA 5:1! Aklijuš je dobio loptu na desnoj strani, lepo se namestio i levom nogom pored Rodića poslao loptu u mrežu za konačnih 5:1!

90. minut - Još šest minuta će se igrati u Monte Karlu. Reklo bi se još toliko mučenja crveno-belih!

89. minut - Šansa sada i za Golovina, koji je gađao, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla preko gola.

88. minut - Majecki je posle duže vremena bio prinuđen da interveniše. Jer, Katai je pokušao, ali nedovoljno jako da savlada golmana Monaka.

83. minut - Zvezda će do kraja igrati sa fudbalerom manje, pošto je Olajinka povređen, a povredu je zaradio i Dalsio.

79. minut - Dodatni problem za Milojevića, pored rezultatskog kraha, jeste i povreda Pitera Olajinke, koji je zbog povrede zgloba trenutno van terena, pa ostaje da se vidi hoće li se vraćati na teren.

74. minut - Poslednje dve promene Vladana Milojevića, koji je umesto Endiajea i Maksimovića na teren poslao Kataija i Kangu. Očigledno je plan da se spreči ovaj brodolom.

72. minut - Bušna je odbrana Zvezde u drugom poluvremenu, duva promaja, a tome u prilog ide i pokušaj Golovina sa distance, koji samo srećom nije završio u mreži.

70. minut - GOOOOL! 4:1 ZA MONAKO! Prelako su sada ispali crveno-beli, pošto je Aklijuš povukao ispred Elšnika i dodato loptu do Emboloa. Rodić je tada pao i prilikom pasa Švajcarca je igrao rukom, ali je lopta ipak došla do Minamina. Ostao je Spajić na ničijoj zemlji, a japanski napadač je lako matirao Ilića drugi put na meču.

65. minut - Imala je sada Zvezda i sreće, jer je posle kornera najbolje skočio Aklijuš, međutim nije fortuna bila na njegovoj strani, jer je pogodio stativu.

60. minut - Dve promene je izvršio Milojević - meč je gotov za Krunića i Silasa, koji ama baš ništa nisu pokazali, a umesto njih su ušli Rodić i Luka Ilić.

56. minut - Imala je sada Zvezda sreće, budući da je Monaku poništen gol! Embolo je šutirao glavom, Ilić je odbranio, ali je odbio loptu samo do napadača Monaka, koji je zatresao mrežu. Ali, VAR je taj gol poništio, pošto je Emboloa lopta pogodila u ruku.

54. minut - GOOOOL! 3:1 ZA MONAKO! Videli smo najlepši momenat na meču, loptu je dobio Singo, povukao je malo štoper "kneževa" i onda odlučio da raspali po njoj sa 30 metara. Uradio je to na najbolji način za svoju ekipu, pa je pocepao mrežu Ilića, koji sada nije mogao nipšt.

52. minut - Nova velika šansa za Monako, ubacio se Enrike posle centaršuta Aklijuša, ali je ponovo dobro intervenisao Ilić.

50. minut - Prva opasnost u drugom poluvremenu - Aklijuš je snažno šutirao sa distance nakon što mu je loptu odložio Embolo, ali je i odlično reagovao Marko Ilić, koji je loptu skrenuo u korner.

46. minut - Nastavljen je meč, a trener Monaka Adi Hiter je odlučio da izvrši jednu promenu, pa je umesto Ben Segira na teren poslao Golovina.

Prvo poluvreme: Monako - Crvena zvezda 2:1

KRAJ POLUVREMENA! Zvezda je odigrala kudikamo bolje nego protiv Benfike i Intera, ali ni to nije bilo dovoljno da posle 45 minuta imaju pozitivan rezultat. Koštale su fudbalere Zvezde greške i smušene intervencije odbrane i to je razlog zašto na poluvreme idu sa golom minusa.

45+4. minut - GOOOOL! PONOVO VODI MONAKO - 2:1! Loše je ponovo reagovala odbrana Zvezde, nisu Spajić, a onda ni Điga uspeli da otklone opasnost, ona je "sela" na nogu Embolou, koji je lako savladao Marka Ilića.

45. minut - Još četiri minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

43. minut - Opasno je ponovo bilo pred golom Monaka. Posle centaršuta Elšnika iz kornera šutirao je Naser Điga, ali neprecizno, pa je lopta otišla visoko preko gola.

39. minut - Ostao je na travi Uroš Spajić, što je izazvalo strah kod mnogih u redovima crveno-belih. Ipak, kapiten je ustao i nastavio je meč.

33. minut - Nije sada bilo svejedno defanzivcima Zvezde, jer je najpre izblokiran pokušaj Minamina, a onda i  Aklijuša, pre nego što su Điga i Olajinka otklonili opasnost.

27. minut - GOOOOL! IZJEDNAČILA JE ZVEZDA - 1:1! Šerif Endiaje je preuzeo odgovornost, Majecki nije uspeo da ga pročita, pa je napadač crveno-belih lako loptu poslao u mrežu domaćina.

25. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Šerif Endiaje je dobio odličnu loptu, onda je fintom poslao po "burek" Kerera, koji je pokupio napadača Zvezde, pa je sudija Tobijas Štiler pokazao na belu tačku.

21. minut - GOOOOL! VODI MONAKO - 1:0! Pokušali su crveno-beli da naprave ofsajd zamku nakon pasa u prostor do Takumija Minamina, ali to nije ispoštovao Silas, koji je zaspao, pa je Japanac izašao sam ispred Marka Ilića i rutinski ga savladao.

18. minut - Strepe navijači Zvezde gotovo posle svakog kornera Monaka. Tako je bilo i sada, kada je Enrike poslao loptu u peterac, statičan je bio Marko Ilić, ali na njegovu sreću Embolo nije mogao do lopte, pa je ona otišla u gol-aut.

13. minut - Opasno je bilo pred golom Monaka! Silas je imao dobru nameru, poslao je loptu u prostor do Dalsija, ali je brži od njega bio Tilo Kerer koji je loptu izbacio u korner.

10. minut - Pokušaj Monaka posle kornera, kada je odlično skočio Denis Zakarija, ali je na sreću po crveno-bele loptu poslao pored stative.

7. minut - Propao je plan Vladana Milojevića već na startu! Počeo je sa dva napadača, ali se jedan povredio na startu. Zadnju ložu je povredio Bruno Duarte, nije mogao da nastavi duel, pa je ušao Dalsio.

5. minut - Šansa za crveno-bele posle kornera. Elšnik je centrirao iz ugla, skočio je Olajinka, čiji je udarac išao pravo u golmana Majeckog.

4. minut - Monako je imao veliku šansu na samom početku utakmice. Posle centaršuta sa desne strane, lopta je preskočila defanzivca Zvezde i došla do Ben Segira, koji je ostao sam, ali je i neprecizno šutirao. Zvezda je imala mnogo sreće...

1. minut - Počeo je meč na stadionu u Monte Karlu. Može li Zvezda da se "upiše" na tabeli?

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 5:1 (2:1)

Stadion: "Luj Drugi". Strelci: Minamino u 21. i 70, Embolo u 45+4, Singo u 54. i Aklijuš u 90+6. minutu za Monako, a Endiaje u 27. (penal) za Crvenu zvezdu. Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka). Žuti kartoni: Kerer (Monako), Maksimović (Crvena zvezda).

MONAKO: Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Kajo Enrike (od 77. Dijata) - Zakarija (od 86. Matazo), Kamara (od 77. Mišal) - Aklijuš, Minamino, Ben Segir (od 46. Golovin) - Embolo (od 77. Ilenikena).

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Seol, Spajić, Điga, Olajinka - Krunić (od 60. Rodić), Elšnik - Silas (od 60. L. Ilić), Maksimović (od 74. Katai), Duarte (od 7. Dalsio) - Endiaje (od 74. Kanga).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati