Svet

[ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 18:58 0

Bivši direktor modne kompanije uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima

Bivši izvršni direktor modnog giganta Abercrombie & Fitch (A&F) i njegov britanski partner uhapšeni su zbog sumnje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Majk Džefris, njegov partner Metju Smit i njihov navodni posrednik uhapšeni su u utorak ujutru, prenosi BBC.

Očekuje se da više detalja o hapšenju uskoro saopšte Federalni istražni biro (FBI) i kancelarija tužilaštva na konferenciji za medije.

Advokati Džefrisa i Smita ranije su negirali bilo kakvu krivicu svojih klijenata.

Odgovarajući na najnovije vesti, Džefrisov advokat je izjavio: - Odgovorićemo detaljno na optužbe nakon što optužnica bude otpečaćena, ali planiramo to da uradimo u sudnici - ne u medijima.

FBI je otvorio istragu prošle godine nakon što je BBC otkrio tvrdnje da su Majk Džefris i njegov partner seksualno zlostavljali muškarce na događajima koje su organizovali u svojim rezidencijama u Njujorku i hotelima širom sveta.

Istraga ja otkrila je da je postojala sofisticirana operacija u kojoj je posrednik sa mrežom regrutera bio zadužen za dovođenje muškaraca za te događaje.

Nakon izveštavanja BBC-ja, građanska tužba je podneta u Njujorku, optužujući Džefrisa i Smita za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja, silovanje i seksualni napad.

Tužba je takođe optužila firmu "Abercrombie & Fitch" da je finansirala operaciju trgovine ljudima koju je vodio njegov bivši izvršni direktor tokom dve decenije koliko je bio na čelu kompanije.

Prema američkom zakonu, trgovina ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja uključuje prisiljavanje odrasle osobe da putuje u drugu državu radi seksualnih usluga za novac koristeći silu, prevaru ili prinudu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati