Košarka

[ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 19:48 0

NBA liga objavila posebnu listu: Dončić na vrhu uz Džordana, Jokić na 53. mestu

Luka Dončić nastavlja da pomera granice najprestižnijeg takmičenja na svetu. Već smo navikli na spektakle momka rođenog u Ljubljani koje svakodnevno priređuje u Dalasu, a ovog puta se našao i na jednoj specijalnoj listi - po proseku poena u istoriji NBA lige.

Reprezentativac Slovenije zauzima treće mesto na spisku večitih... Njegov prosek iznosi 28,7 i trenutno je najbolje plasirani igrač među aktuelnim košarkašima. Dakle, ispred njega se nalaze Majkl Džordan sa 30,12 i Vilt Čemberlen sa 30,07.

Na četvrtom mestu je Džoel Embid sa 27,9, zatim Amerikanac Eldžin Bejlor sa 27,4, Kevin Durent sa 27,3 i Lebron Džejms sa 27,1. Recimo, Kobi Brajant se nalazi na 16. mestu sa 25 poena, a Stef Kari na 19. sa 24,8. Nikola Jokić je na 53. poziciji i njegov prosek iznosi 20,9 poena. U trku su ušli igrači koji su odigrali više od 400 utakmica ili koji su postigli više od 10.000 poena u NBA ligi. Novu sezonu luka Dončić i Dalas započinju 25. oktobra od 1.30, a protivnik će im biti ekipa San Atonia.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati