Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 20:49 0

Pulišić iz kornera i Reijnders slomili Briž u Milanu

Jedan od najtrofejnijih evropskih klubova Milan zabeležio je prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, tek u trećem kolu protiv Klub Briža na San Siru 3:1.

Da Milan nije kojim slučajem ostvario pobedu, a nije da Belgijanci nisu bili opasni, već bi moglo da se govori i o tome da plasman među 24 ekipe ozbiljno visi. Ovako je kupljen mir pred teško gostovanje madridskom Realu.

Milan nije briljirao, a Fonseka i posle ovog meča ima mnoge glavobolje. Uglavnom one koje je imao i pre ovog duela. Protiv Udinezea u postavi nisu bili Rafael Leao, Teo Ernandes i Fikajo Tomori, igrači za koje se govori da prilično podrivaju autoritet portugalskog trenera. Oni su ipak zaigrali u Ligi šampiona od prvog minuta, ali nisu oduševili. Ernandes je tu bio najkorektniji, dok će o igri, formi a posebno ponašanju Leaoa biti mnogo priče i pitanja za samog Fonseku.

Gosti su dominirali prvih 10 minuta. Imali su čak tri velike šanse i pogodili prečku. Pravo je čudo da nisu postigli gol. Milan je prvu šansu imao u 27. minutu preko Gabije, a potom i najozbiljniji pokušaj imao je Pulišić posle prodora Leaoa, ali je taj šut odbranio Simon Minjole.

Reprezentativac SAD pokazao je još jednom da se nalazi u sjajnoj formi. U 34. minutu direktno iz kornera savladao je golmana Minjolea i postigao šesti gol ove sezone u svim takmičenjima.

A onda u 40. minutu gosti ostaju sa igračem manje. Inače slab na ovom meču sudija Feliks Cvajer jedan duel Reijndersa i Onijedke okarakterisao je kao faul Holanđanina. Međutim, posle poziva iz VAR sobe ne samo da je promenio odluku da je faul fudbalera Klub Briža, već je Onijedki dao i crveni karton, zbog čega se uostalom VAR i oglasio.

Rezultatom 1:0 otišlo se na poluvreme. A u 51. minutu šok. Loše reakcije Emersona Rojala i Fikaja Tomorija doprinele su da Sabe, koji je ušao u igru na početku drugog dela, postigne gol za 1:1.

Morao je Fonseka da reaguje i izveo je u 60. minutu iz igre Loftus-Čika i veoma slabog Rafaela Leaoa, a uveo je Čukvuezea i Nou Okafora. I posle samo 10 sekundi Okafor je sjajno prošao i asistirao Reijndersu za 2:1. Leao još nije ni došao do klupe, a iako je digao ruke u znak radosti, ponovo je pokazao onaj kiseli osmeh, kao i kada je Gabija postigao gol za pobedu protiv Intera, a on bio na klupi.

I drugi rezervista Čukvueze bio je asistent. I to ponovo Reijndersu, koji je izrastao u junaka, jer je u 71. minutu postigao gol za 3:1. A onda se dogodila istorija. Frančesko Kamarda je u 75. minutu ušao u igru i postao najmlađi fudbaler Milana i Italijan koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, sa 16 godina i 226 dana. I umalo da obeleži taj trenutak golom, koji je postigao u 87. minutu. Ali je poništen na intervenciju VAR zbog ofsajda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati