Fudbal

Milan Zarić

22. 10. 2024. 22:55 0

OD 0:2 DO 5:2: Epski preokret Reala protiv Dortmunda

Fudbaleri Reala bili su na mukama u reprizi prošlosezonskog finala, jer su gubili od Dortmunda sa 0:2, ali su u drugom poluvremenu uspeli da naprave epski preokret, dali su pet golova u nastavku, te su na kraju slavili sa 5:2 i vratili se na pobednički kolosek u elitnom takmičenju posle neočekivanog poraza od Lila u prošlom kolu.

Očekivali su navijači spektakl u Madridu - spektakl su i dobili, pošto su Real i Dortmund odigrali odličnu utakmicu u kojoj je viđen ogroman preokret i na kraju ubedljiva pobeda Madriđana (5:2), iako nije delovalo da će tako i biti.

Jer, Dortmund je znatno bolje počeo meč i, mimo svih očekivanja, u prvom poluvremenu je imao čak dva gola viška. "Milioneri" su na ovom gostovanju do prednosti došli u 30. minutu, kada je Girasi poslao loptu u kazneni prostor do Donjela Malena, koji ju je poslao u gol uz desnu stativu.

Praktično se "kraljevići" ljudski nisu ni oporavili od tog šoka, a usledio je novi - samo četiri minuta kasnije. Tada je Malen bio u ulozi asistenta, pronašao je Gitensa, koji je iz blizine duplirao prednost - 0:2.

Pokušao je Real da se do poluvremena vrati, imao je sjajne šanse, ali nekako nije išlo. Belingem je najpre u 36. minutu šutirao glavom, ali pravo u golmana, da bi na odbitak naleteo, no pogodio je prečku. Minut kasnije u šansi je bio i Rodrigo, čiji je udarac tada očešao levu stativu.

Real je i u drugom poluvremenu nastavio sa inicijativom, pa su šanse imali Vaskez i Vinisijus, međutim nisu nikako uspeli da nađu put do gola. I to odolevanje Dortmunda trajalo je samo do 60. minuta, kada je odbrana "milionera" prvi put popustila. Tada je Mbape poslao sjajnu dugu loptu koju je ispratio Ridiger i glavom je pogodio nebranjeni deo mreže, te je tako smanjio na 1:2.

Samo tri minuta kasnije Real je istopio minus na ovom meču, kada je Vinisijus pogodio mrežu Dortmunda. Najpre je sudija Ištvan Kovač dosudio ofsajd, međutim posle gledanja snimka se uverio da je doneo pogrešnu odluku, pa je pokazao na centar.

Taj gol je potpuno ubio moral ekipe Borusije, koja do kraja nije uspela da sačuva bod. Real je tako do potpunog preokreta došao u 83. minutu, kada smo videli lep solo prodor Lukasa Vaskeza, čiji udarac nikako nije uspeo da zaustavi Kobel, pa je kraljevski klub poveo sa 3:2.

Ali, tu nije bio kraj minijaturi španskog tima u drugom poluvremenu, jer je u 86. minutu Vinisijus Žunior i definitivno slomio rivala. Našao je brazilski napadač prostor, tukao je sa ivice kaznenog prostora i loptu poslao u donji desni ugao gola koji je čuvao Kobel, pa je povisio na 4:2.

Nije se Real zadovoljio ni sa tih plus dva, već je hteo još, očigledno je bio rešen da demonstrira svu moć, ali i pošalje poruku Barseloni uoči narednog El klasika. Tako su izabranici Karla Anćelotija zatresli mrežu rivala i u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je ponovo na scenu stupio sjajni Vinisijus Žunior, koji je het-trikom zapečatio sudbinu Dortmunda i postavio konačnih 5:2!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati