Fudbal

Milan Zarić

22. 10. 2024. 23:10 0

Juventus izgubio u nadoknadi, PSŽ-u samo bod!

Juventus i Pari Sen Žermen su odigrali ispod svih očekivanja u trećem kolu Lige šampiona, pa nisu uspeli da dođu do očekivanih pobeda. "Stara dama" je iznenađujuće kod kuće poražena od Štutgarta golom u sudijskoj nadoknadi - 0:1, dok je PSŽ kod kuće uzeo samo bod protiv PSV-a - 1:1.

Očekivali su navijači Juventusa sigurnu pobedu kod kuće protiv jednog od narednih rivala Crvene zvezde, ali su umesto toga ostali praznih šaka. Štutgart je pokazao da sa njim nema šale, pa je Torino napustio pevajući.

Da bi "stara dama" ovde mogla da ima problema, videlo se već u prvom poluvremenu, u kom su "švabe" imale dve velike šanse, ali je najpre Demirović pogodio stativu, da bi potom Perin zaustavio udarac Undava u finišu prvog poluvremena.

Najave nove nevolje ukazale su se u 48. minutu, kada je Undav zatresao mrežu Perina, međutim taj gol nije priznat, budući da je napadač Štutgarta igrao rukom. Još dve velike šanse imao je nemački tim sredinom poluvremena, pa je Perin u kratkom razmaku odbranio dva opasna udarca Demirovića i Miloa.

Nastavio je Štutgart da napada, pa je u 83. minutu dobio i penal, a Danilo drugi žuti karton, što je značilo da će Juve meč završiti sa igračem manje. Odgovornost je preuzeo Enco Milo, koji je šutirao, ali je Perin prozoreo njegovu nameru, pa je sačuvao mrežu.

Ali, golman Juventusa ipak nije uspeo da ostane nesavladan do kraja meča, jer je u drugom minutu sudijske nadoknade Milo asistirao do EL Bilala Turea, koji je uspeo da nađe put do mreže i pogodi za konačnih 0:1.

Napomenimo i to da je Dušan Vlahović igrao do 68. minuta, kada je ustupio mesto Vasiliju Adžiću, ali nije imao neki konkretniji učinak.

Do pobede nije mogao ni PSŽ, koga je PSV, takođe jedan od rivala Zvezde, zaustavio, pa je na "Parku prinčeva" bilo 1:1.

Holandski tim je već u prvom poluvremenu nagovestio da u Pariz nije došao sa belom zastavicom, pa je do prednosti došao u 34. minutu, kada je na asistenciju Sajbarija pogodio Lang.

No, PSV je uspeo to vođstvo da sačuva samo do 55. minuta, kada je posle dodavanja Fabijana Ruiza, ispostaviće se, konačnih 1:1 postavio Ašraf Hakimi.

Pobedu je u ovom kolu upisao Arsenal, koji je autogolom Riznika u 29. minutu savladao Šahtjor sa 1:0. Aston Vila je sa 2:0 savladala Bolonju, istim rezultatom je Sporting slavio u Gracu protiv Šturma, a trijumf je upisala i Đirona protiv Slovana iz Bratislave - 2:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati