Politika

Direktno.rs

22. 10. 2024. 13:30 1

"Umesto da uvažavate prosvetne radnike, ponašate se kao dete koje je ljuto na svog nastavnika"

- Novca za prosvetne radnike nema, pa nema. Mesecima ista priča bez izgleda da će se bilo šta promeniti. Lažna obećanja, obmanjivanja, omalovažavanje vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora - navodi Ivana Milićević, predsednica Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde, Kragujevac, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Gospodine Vučiću, pošto očito Vi raspolažete budžetom Republike Srbije, želim da Vas podsetim na to da su prosvetni radnici velikim delom zaslužni za Vaše poznavanje pravopisa srpskog jezika, stranog jezika, istorije, geografije i poznavanje svih toponima čime se neprestano hvalite. Umesto da cenite i uvažavate ovu profesiju, Vi se ponašate kao dete koje je iz nepoznatog razloga ljuto na nekog svog nastavnika, pa se svim prosvetnim radnicima sveti. Ignorišete nas, mi smo za Vas jedna nezahvalna masa, koja se usudila da traži da bolje živi, a i da bude bezbedna na radnom mestu.

Ne, gospodine predsedniče, tražimo mi veće plate, ali na bezbednost nismo zaboravili. Nasilje se po školama nastavlja, ponekad dospe u javnost, ponekad se zataškava, a šminkanjem i zataškavanjem se ne postiže bezbednija sredina, već se samo čuvaju nečije fotelje. Ništa niste uradili od onoga što smo tražili od Vas. BIA će, kažete, sledeći put dobiti još veće povećanje u rebalansu budžeta. Naivno pomislih da možda to ima neke veza sa bezbednijim životom…Znam da nema, ali verujem da će tih uloženih deset milijardi Vama pomoći da još više držite stvari "pod kontrolom".

Stranka slobode i pravde podržava veliki štrajk prosvetnih radnika najavljen za 1. novembar u Beogradu, i svu njihovu dalju borbu za bolji život i dostojanstvo. I ,gospodine Vučiću, novca za prosvetne radnike ima, samo nam ga Vi ne date - zaključuje Ivana Milićević, predsednica Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati