Beograd

Direktno.rs

22. 10. 2024. 16:32 0

"Stari savski most uklanja se samo zbog nove "elite" iz Beograda na vodi, ostalima kolaps"

"Stari most uklanja se, kako je izjavio Aleksandar Šapić, zbog buke koja smeta stanovnicima Beograda na vodi. Iz istog razoga premeštena je i autobuska stanica na Novi Beograd, pre nego što su izgradnjom unutršnjeg magistralnog poluprstena obezbeđeni uslovi da se autobusi usmere direktno na auto-put i tako izbegnu gužve na preopterećenim saobraćajnicama. Da apsurd bude veći, čak i sada, dok je Savski most još u funkciji, Novobeograđani se sa saobraćajnim kolapsom susreću gotovo svakodnevno", navode iz Srbija centra Novi Beograd, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Pod naprednjačkim režimom, pravo na normalan život u Beogradu ima samo "elita". Brisanje istorije i sećanja ovog grada odvija se uz pompeznu buku i glamur, sve shodno sloganu "za njih i njihovu decu", dok građanima preostaje samo da se nadaju da, zbog proširenja Beograda na vodi, na red za rušenje ne dođe i Kalemegdan.

Kako nadležni organi planiraju da reše saobraćajnice na novobeogradskoj strani, gde se saobraćajni kolapsi dešavaju svakodnevno? Amaterizam gradskih vlasti ogleda se i u tome što nisu poštovali mišljenje struke, koja je jasno rekla da se veliki kružni tokovi, kao što je onaj kod Brankovog mosta, ne postavljaju na mesta gde je velika frekvencija saobraćaja. Taj problem će pokušati da reše tako što će saobraćaj u špicevima regulisati policija, a planiraju da ga trajno reše vraćanjem semafora!

Srbija centar zahteva da se odustane od rušenja postojećeg mosta, koji bi trebalo popraviti i osposobiti za normalno funkcionisanje saobraćaja do pronalaženja novog, održivog rešenja za njegovo proširenje. Novobeograđani, ali ni svi ostali stanovnici glavnog grada Srbije koji će se zbog rušenja mosta naći u getu, ne smeju da trpe zbog koruptivnih poslova trenutne vlasti i namere da jedini Beograd bude Beograd na vodi". zaključuju iz Srbija centra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati