Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 09. 2024. 22:53 0

Milan slavio u gradskom derbiju, Gabija heroj

Fudbaleri Milana savladali su kao gosti ekipu Intera rezultatom 2:1 u meču petog kola italijanske Serije A.

Izabranici Paula Fonseke napravili su pravi podvig, uzevši u obzir da je opšti utisak bio da su "Rosoneri" poprilični autsajderi u najavi Derbija dela Madonina, međutim ponovo je dokazano da su favoriti u derbijima samo slovo na papiru.

I dok je izostanak reprezentativca Srbije Luke Jovića iz prvih 11 Milana bio očekivan, odluka Portugalca da mu na klupi priključi i Strahinju Pavlovića iznenadila je navijače, no rezultat protiv favorizovanog rivala pokazao je opravdanost takve odluke

Nominalni gost je meč započeo sa više energije, već na početku susreta Zomer je morao da reaguje nakon udarca Morate, ali u desetom minutu bio je nemoćan. Kristijan Pulišić iskoristio je neopreznost Mhitarijana, pobegao čuvarima i posle lepog solo prodora matirao Švajcarca.

Inter je uzvratio udarcem Martineza koji je završio iznad gola, što kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 27. minutu. Upravo je Lautaro odigrao pas ka Federiku Di Marku koji se pojavio iz drugog plana i s leve strane zatresao mrežu Milana.

Do kraja poluvremena, vredan pomena bio je i pokušaj Tirama koji je uspešno zaustavio Menjon, dok je odmah na početku drugog dela igre na drugoj strani Zomer dobro intervenisao posle udarca Leaa.

Rajnders je u 89. minutu odlično izveo slobodan udarac sa desne strane uputivši centaršut u kazneni prostor Intera gde je najviši u skoku bio Mateo Gabija koji je matirao Zomera i doneo novu prednost Milanu.

Svoje minute pred kraj susreta ipak je dobio i Pavlović, pa su "Rosoneri" na kraju ostvarili izuzetno važnu pobedu pred nastavak sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati