Fudbal

Direktno.rs

17. 09. 2024. 22:59 1

Bruka i sramota Dinama, Liverpul bolji od Milana

U preostale četiri utakmice večerašnjeg programa Lige šampiona pobede su ostvarili Bajern, Liverpul, Sporting i Real Madrid.

Milan - Liverpul 1:3

Milan je poveo već u trećem minutu, kada su domaći odmah iskoristili loše izletanje i pogrešnu procenu Cimikasa, usledio je beg Pulišića po njegovoj strani i potom snažan i precizan udarac u dalji ugao za 1:0.

Kako je vreme odmicalo, Liverpul je bio sve bolji, a u 17. minutu su gosti imali i prvu veliku šansu kada je Salah pobegao i potom iskosa sa desne strane slabijom desnom pogodio prečku. Šest minuta kasnije, gosti su izjednačili, Trent je izveo prekid sa levog boka, a Konate u petercu nadvisio sve i glavom savladao Menjona za 1:1.

U 41. minutu ponovo je Liverpul poveo posle prekida, ovaj put je Van Dajk bio najviši u skoku, posle Cimikasovog kornera, opet je u petercu Milan dopustio rivalu da bude najviši u skoku, a kapiten Redsa ne prašta ovakve greške - 1:2.

Sve je bilo gotovo sredinom drugog poluvremena kada je Liverpul ukrao loptu na sredini, Gakpo je lako prošao pored Pavlovića, koji je možda mogao samo da napravi penal, Holanđanin je kao na tacni proigrao Soboslaja za 1:3.

Real Madrid - Štutgart 3:1

U prvom poluvremenu nije bilo golova. Real je počeo drugo poluvreme kako se samo poželeti može. Kilijan Embape je bio strelac, sve posle greške Mitelštada, Rodrigo je projurio po desnoj strani, uposlio Embapea koji pogađa bez ikakvih problema.

Štutgart je prvi put u nastavku pripretio u 60. minutu preko Levelinga, pojačavali su ritam i konačno su stigli do gola. Posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Levelinga na drugu stativu, prebacio je samo do Undava koji se snalazi i šalje loptu iza leđa, ovoga puta nemoćnog Kurtoe. Igrao se 68. minut.

Ulazak Luke Modrića je doneo mnogo toga dobrog u Real, a upravo posle njegovog centaršuta iz kornera, Ridiger je bio najviši u skoku i pogodio za 2:1.

Konačnih 3:1 postavio je mladi brazilski napadač Endrik, koji je u finišu zamenio Belingema.

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb 9:2

U meču Bajerna i Dinama iz Zagreba gosti su poniženi, Bavarci su na kraju slavili sa 9:2 (3:0). Hari Kejn je apsolutni junak ovog duela, postigao je čak četiri gola i istakao ranu kandidaturu za najboljeg strelca ovog takmičenja. Pored toga, ističemo i da je pretekao Vejna Runija na večnoj listi najboljih engleskih strelaca u Ligi šampiona, fudbaler Bajerna je sada na 31 postignutom golu.

Od samog starta je Bajern nametnuo svoj ritam, kao da je bilo pitanje trenutka kada će odbrana šampiona Hrvatske da poklekne, a desilo se u 19. minutu kada je Hari Kejn iskoristio penal. U 33. minutu je već bilo 2:0 kada je Gereiro pogodio, da bi Olise pet minuta nakon toga savladao golmana Dinama za velikih 3:0.

Neočekivano su fudbaleri hrvatskog šampiona stigli do dva gola za veoma kratko vreme, prvo je Bruno Petković u 49. minutu pogodio za 3:1, a nepunih 60 sekundi kasnije je i Ogivara bio strelac za 3:2.

Ipak, alarmi su bili uključeni u Bajernu koji su do kraja postigli još pet golova, Kejn i Olise su pogađali u 57. i 61. minutu, da bi Kejn iz penala u 73. minutu rešio sve moguće dileme. Do kraja još dva gola u mreži Nevistića, Kejn i Sane su zapečatili sudbinu Dinama.
U nadoknadi vremena je pogodio i Gorecka za konačnih 9:2.

Sporting - Lil 2:0

Vodeći pogodak je postigao ko drugi nego - Viktor Đekereš, a dva minuta kasnije Andre Gomeš je isključen zbog drugog žutog, tako da je Lil od 40. minuta ostao sa igračem manje.

U nastaku je Sporting rutinski slavio, još jedan gol dao je Debast u 65. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati