Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 09. 2024. 21:52 0

Pukla petarda: Barsa demolirala Viljareal!

Katalonci strašni i kada su desetkovani, ali glavobolja zbog Ter-Štegena.

Fudbaleri Barselone pobedili su u gostima ekipu Viljareala rezultatom 5:1 u šestom kolu La Lige.

Po dva gola postigli su Robert Levandovski i Rafinja, jedan je dao Pablo Tore, dok je Lamin Jamal upisao možda i asistenciju sezone.

Ipak, ovaj rezultat ostaće u senci povrede kapitena Mark Andre Ter-Štegena, koji je na nosilima iznet u nadoknadi prvog poluvremena i prve prognoze nisu nimalo dobre, verovatno ga čeka višemesečna pauza.

Barsa i Viljareal su još jednom odigrali neverovatnu utakmicu, sa mnogo prilika i naravno - golova.

Viljareal je prvi pripretio Pino je uspeo da savlada Ter-Štegena lob udarcem, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju.

A onda je počela Barsa. Razigrani Pablo Tore je u 20. minutu kao na tacni pronašao Levandovskog, koji je iz prve pogodio prvi ugao za 0:1.

Barsa je ubrzo mogla da dođe i do ubedljivije prednosti, Rafinja je imao jednu šansu, potom i Jamal, koji je pogodio stativu.

U 35. minutu, Barsa je došla do drugog gola, Jamal je odradio veći deo posla, centirao je sa desnog boka, Garsijin udarac je izblokiran, a na odbijenu je naleteo Levandovski koji je preko glave pogodio za 0:2.

Ali, Viljareal je uspeo da iznednači posle samo tri minuta, Pepe je izbegao ofsajd poziciju trkom kroz sredinu, potom proigrao Ajozea Pereza kome nije bilo teško da pogodi za 1:2.

U 43. minutu Ter-Štegen je upisao odbranu sezonu u situaciji jedan na jedan, Pepe je išao sam i gađao prvi ugao, Nemac je odlično intervenisao. Ali, posle kornera, Ter-Štegen je nezgodno doskočio i po svemu što je usledilo, u pitanju je teška povreda kolena. Nemac je iznet na nosilima, a čekaju se i potvrđene informacije. Njega je zamenio Injaki Penja.

Viljareal je u drugom poluvremenu krenuo ofanzivno, ali je Barselona imala odgovor.

U 58. minutu Pedri je proigrao Pabla Torea, koji je gađao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila blok i malo promenila smer za 1:3.

Odmah nakon toga, na isteku časa igre, Hansi Flik je odmah napravio trostruku promenu, ušli su Kasado, Pau Viktor i Kubarsi umesto Pedrija, Tore i Domingez.

Šest minuta kasnije Barsa je propustila šansu da "ubije" utakmicu. Sudija Buskets je propustio da pokaže na belu tačku i pored jasnog prekršaja Baija nad Jamalom, ali je VAR soba reagovala. Levandovski je uzeo loptu, ali je pogodio stativu.

Dva minuta kasnije Beri je glavom pogodio, ali je bio u ofsajdu, pa je VAR poništio gol Viljareala.

Što nije uspeo Levandovski, jeste Rafinja. U 75. minutu Pau Viktor je poslao povratnu, a Rafinja "probušio" mrežu za nedostižnih 1:4.

U 83. minutu Lamin Jamal je izveo najlepši potez na meču, spoljnim delom stopala poslao je maestralan pas za Rafinju koji je opet iz prve probušio golmana Viljareala za 1:5!

Barsa je tako upisala novu pobedu u gostima protiv Viljareala i zadržala +4 u odnosu na Real Madrid. Nažalost, verovatno i na duži period ostala bez kapitena Ter-Štegena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati