Kuhinjica
22. 09. 2024. 07:05 1
Kiseli kupus kojem nema ravnog! Zbog ovog ostaje svež od rane jeseni pa sve do proleća
Kupus već sada možete da stavite u manje kace da se zakiseli, kako biste uživali u zdravoj salati već za 20ak dana.
Samo kupus je čovek unapredio kiseljenjem, a način na koji to Rusi rade je daleko najbolji:
Potrebno je:
kupus 2-3 kg za jednu staklenu teglu od 3 litre
šargarepa 2 komada
so 4 kašike
semenke mirođije
lovorov list 2 komada
biber po želji
Priprema:
Operite kupus i šargarepu, naribajte kao za salatu, pa ravnomerno pomešajte. Dodajte po želji lovorov list, semnke mirođije i biber i ponovo sve promešajte.
Napunite teglu smesom od povrća i začina koju ste pripremili. U odgovarajuću staklenu posudu uspite 2l hladne vode u koju ćete dodati 4 kašike soli (po želji možete dodati i šećer), dobro promešajte, pa kad se so otopi izlijte po kupusu – sav kupus treba da bude mokar.
Komentari 1
ostavi komentar