Fudbal

Direktno.rs

18. 09. 2024. 22:53 0

Tragedija Đirone protiv PSŽ-a, remi Sitija i Intera

Fudbaleri Đirone, debitanti u Ligi šampiona, nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje na startu elitnog takmičenja, pošto su na "Parku Prinčeva" poraženi od PSŽ-a sa 1:0, i to zahvaljujući ogromnom kiksu golmana Gacanige, kome je lopta prošla kroz noge i završila u mreži. U derbiju večeri Mančester siti i Inter su odigrali 0:0, Seltik je kod kuće ubedljivo savladao Slovan iz Bratislave sa 5:1, dok je Dortmund opravdao ulogu favorita i u gostima je bio bolji od Klub Briža sa 3:0.

PSŽ je kao veliki favorit ušao u meč sa Đironom, najprijatnijim iznenađenjem španske lige prošle sezone, i malo je falilo da tu ulogu ne opravda. Dugo se mučio, pokušao da slomi otpor Katalonaca, u čemu je uspeo u 90. minutu, kada je Đirona na tragičan način kapitulirala - budući da je lopta kroz noge golmana Gacanige završile u mreži za konačnih 1:0.

Parižani su prvi put zapretili u 13. minutu, kada je Zair Emeri poslao odličnu loptu ka Marku Asensiju, međutim udarac bivšeg igrača Reala završio je malo pored stative. Ujedno, to je bila i jedina kolosalna prilika u prvih 45 minuta.

U drugom delu je najkonkretniji bio Usman Dembele, koji je najpre u 55. minutu pokušao posle prodora, a onda i sedam minuta kasnije je tukao sa otprilike 11 metara, ali mu je Gacaniga zaustavio udarac.

Međutim, najbolju šansu do tada je imao Kolo Muani, koji je u 82. minutu dobio odličnu loptu od Ašrafa Hakimija, šutirao je iskosa sa desne strane, no lopta je otišla pored gola. I to je bila samo najava onoga što nas do kraja očekuje.

Jer, par minuta kasnije je Hakimi imao odličnu šansu, ali je njegov pokušaj iz neposredne blizine odbranio Gacaniga. Međutim, sudbina sa se sa golmanom Đirone surovo poigrala, jer je u 90. minutu posle centaršuta Mendeša sa leve strane loše reagovao i lopta se kroz njegove noge otkotrljala u mrežu za konačnih 1:0 za Pari Sen Žermen.

Golova nije bilo u derbiju večeri, pošto su na "Etihadu" Mančester siti i Inter u reprizi finala Lige šampiona iz 2023. godine odigrali 0:0.

Golova nije bilo, ali šansi i te kako jeste. Tako je prvi na meču zapretio Kevin de Brujne u 27. minutu, međutim njegov udarac je otišao pored gola. Dva minuta kasnije probao je Mateo Darmijan, okušao je sreću sa ivice kaznenog prostora, međutim ispred njega je bila gužva, pa je taj pokušaj izblokiran.

U finišu poluvremena je Siti bio nešto opasniji, pa je najpre u 36. minutu udarac Halanda zamalo otišao pokraj gola, dok je sedam minuta kasnije Zomer odbranio udarac De Brujnea. A da Inter ne bude bezopasan u finišu poluvremena, potrudio se Karlos Augusto, čiji je pokušaj zaustavio Ederson.

U drugom delu je Siti uglavnom kontrolisao stanje na terenu, imao je više loptu u posedu, ali je prvi konkretniji pokušaj imao Inter preko Mhitarjana, čiji je udarac u 76. minutu otišao preko gola. Uzvratio je tri minuta kasnije Gvardiol, kome je odbranio Zomer, baš kao što je to uradio i u finišu meča, kada je osujetio pokušaj Gundogana, pa je do kraja ostalo 0:0.

Dortmund je opravdao ulogu favorita, pa je sa 3:0 savladao Klub Briž u gostima. Junak je bio Bajno Gitens, koji je mrežu rivala tresao u 76. i 86. minutu, da bi tačku na meč u sudijskoj nadoknadi postavio Girasi, koji je sa penala postavio konačnih 3:0.

Najubedljiviji trijumf ove večeri ostvario je Seltik, koji je kod kuće deklasirao Slovan iz Bratislave sa 5:1. Škoti su do prednosti došli u 17. minutu, kada je posle prekida najbolje skočio Skejls i načeo Slovake.

Rapsodija je nastavljena u drugom poluvremenu, u kom je Seltik preko Furuhašija i Engelsa došao do ogromnih 3:0, kada se učinilo da je sve gotovo. Ipak, Slovan nije hteo da se preda, pa je golom Vimera u 61. minutu smanjio na 3:1.

To je samo naljutilo zeleno-bele, koji su do kraja preko Maede i Ajde stavili tačku na meč - 5:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati