Fudbal

Milan Zarić

04. 05. 2024. 20:34 0

Đirona preslišala Barsu - Real je šampion!

Fudbaleri madridskog Reala su četiri kola pre kraja postali šampioni Španije, budući da imaju čak 13 bodova više od prvog pratioca Đirone! "Kraljevićima" je titulu u ovom 34. kolu doneo trijumf protiv Kadiza, ali i to što je upravo Đirona preslišala Barselonu sa 4:2.

Praktično se nije postavljalo pitanje ko će biti novi šampion Španije, samo je bila dilema kada će se to desiti. I odgovor na to pitanje dobili smo ove subote, pa je tim Karla Anćelotija krunisan.

Lako je Real izašao na kraj sa Kadizom, slavio je kod kuće sa 3:0, pa je čekao kiks Barselone kako bi već danas mogao da slavi. I slavlje je ove subote i moglo da počne, budući da su izabranici Ćavija Ernandeza poraženi u gostima od Đirone sa 4:2. Đirone, koja je ovim trijumfom obezbedila mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

A nije delovalo da će se Katalonci sa ovog gostovanja vratiti praznih šaka, pošto su rano došli do prednosti - u trećem minutu je Kristensen posle asistencije Jamala doneo 0:1. Ali, nije dugo vođstvo Barselone bilo na snazi, pošto je samo minut kasnije sjajni Dovbik izjednačio.

Međutim, da se na poluvreme ne ode sa egal rezultatom, potrudio se Robert Levandovski, koji je sa penala u prvom minutu sudijske nadoknade vratio prednost Barseloni - 1:2.

A onda - u drugom poluvremenu potop tima sa "Nou Kampa", koji je za devet minuta primio tri gola i na kraju je zasluženo poražen.

Izjednačenje Đironi doneo je portu u 65. minutu nakon dodavanja Dovbika, da bi samo dva minuta kasnije Gutijerez sa penala doneo preokret - 3:2.

Ni to nije bilo sve od Đirone, koja je tačku na meč stavila u 74. minutu, kada je Portu drugim golom na meču zapečatio sudbinu Barselone - 4:2.

Ovaj trijumf Đironi je doneo drugo mesto na tabeli, budući da ovaj klub sada ima bod više od Barselone, ali i, kako je ranije bilo reči, definitivno je doneo titulu Realu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati