Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

18. 05. 2024. 09:23 1

Zahuktava se u FSS: Poledica pisao Šurbatoviću

Skupština FSS zasedaće 27. maja, eto razloga da se ponovo zatalasa fudbalska Srbija. Disonantni ton, u situaciji opšteg otklona prema problemima, stiže od - Mirka Poledice.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera ponovo je izrazio nezadovoljstvo nepotpunim dnevnim redom i "skrivenim" tačkama diskusije.

U pisanom dopisu generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, Poledica je definisao tačke sedam i deset kao sporne i nepotpune.

Prva se odnosi na usvajanje strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024-2028.

- Nije mi poznato o kakvoj se strategiji razvoja fudbala u Srbiji radi, niti je članovima Skupštine FSS dostavljen bilo kakav materijal u vezi sa navedenim - konstatovao je Mirko Poledica uz molbu generalnom sekretaru za kompletiranje materijala.

Nema priloga ni za tačku deset - izbor nezavisnih tela FSS.

- Nepoznato mi je o kakvim se nezavisnim telima radi, ko su kandidati, koje su njihove biografije, stručne kvalifikacije… Molim vas da mi dostavite imena kandidata, njihove biografije, kao i za koja nezavisna tela FSS su predloženi i ko ih je predložio - naveo je u pisanom dopisu predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Poledica je podsetio prvog operativca srpske kuće fudbala na član 46 Statuta FSS i obavezu da poziv za skupštinsku sednicu sadrži konačan predlog dnevnog reda i sva "odgovarajuća dokumenta za delegate, uključujući i konačnu listu kandidata".

Podsetimo, skupštinska sednica u leto 2023. odložena je upravo zbog nedostatka potpune liste kandidata za pojedina tela FSS. Umesto 30. juna, zasedanje je održano 8. jula.

Redovno godišnje zasedanje Skupštine FSS zakazano je za ponedeljak, 27. maj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati