Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

18. 05. 2024. 10:15 0

Radulović ide u SAD: Zvezda i Voša dele dva miliona

Vojevaće Crvena zvezda i Vojvodina za tri dana u Loznici, odlučiti o pobedniku Kupa Srbije, ali bi uskoro beogradski i novosadski crveno-beli mogli da podele milionski profit. I to na ime obeštećenja za mladog reprezentativca Crne Gore Andriju Radulovića.

Kako saznaje Mocart sport, ofanzivni vezista iz Kotora nalazi se na korak od transfera u američku MLS ligu. Za sada nije poznat klub u kome bi Radulović trebalo da nastavi karijeru, ali se slažu poslednje kockice transfera. Amerikanci će za slobodu Andrije Radulovića izdvojiti oko dva miliona evra, a taj iznos na ravne časti podeliće Vojvodina i Crvena zvezda.

Na taj način biće ispoštovan dogovor sklopljen prošlog leta, kada je Crvena zvezda, uslovno rečeno, prodala Radulovića Vojvodini. Stigao je Zvezdin izdanak besplatno u Novi Sad, ali je klub iz Ljutice Bogdana zadržao 50 posto od narednog transfera. Baš kao u slučaju godinu dana mlađeg Nikole Stankovića iz Čukaričkog.

Letnji prelazni rok u Americi počinje 18. jula, ali do tada bi ceo posao trebalo da bude formalno završen.

Američka MLS liga postoja meka za srpske igrače i ozbiljno trežište kada je u pitanju zarada naših klubova. Primera radi, Čukarički je u Ameriku prodao aktuelnog golmana Čelsija Đorđa Petrovića, kao i vezistu Mihajla Petkovića. Crvena zvezda je napravila jedan od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji prodajom Jovana Mijatovića, dok je Čikago u finišu zimskog prelaznog roka nudio za Osmana Bukarija deset miliona evra.

Od kada se pojavio na velikoj sceni, Andrija Radulović je imao period pun uspona i padova. Od debija za prvi tim, do problema sa produžavanjem ugovora i mononukleozom. U želji da demonstrira talenat na velikoj sceni Crnogorac je odlazio na pozajmice u Radnik i Mladost GAT. Bio je jedan od najboljih igrača Surduličana u mandatu Slavoljuba Đorđevića, koji ga odlično poznaje iz omladinskog tima Crvene zvezde.

Ove sezone je u Vojvodini napravio iskorak. Iza sebe ima vrlo dobru sezonu. Na 37 utakmica u svim takmičenjima ima sedam golova i deset asistencija.

U Superligi Srbije je ukupno postigao 14 golova i upisao osam asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati