Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

18. 05. 2024. 08:25 2

Pokrenuta peticija za vraćanje dečijeg TV programa

Nakon odluke REM-a da iz svog Pravilnika za dodelu nacionalne frekvencije izostavi smernicu za dodelu frekvencije prema kojoj je bilo važno da televizija ima više od 20 odsto kvalitetnog programa, roditeljski portal Bebac pokrenuo peticiju "Vratite dečiji program na televiziju".

"Bebac" podseća da su nacionalne frekvencije javno dobro koje se ustupa emiterima, i da ovakva odluka REM-a predstavlja ozbiljan korak unazad, jer sada mališani na nacionalnim frekvencijama, više neće moći da gledaju dečije emisije, dokumentarce i crtaće.

- Roditelji ovo neće trpeti! Donosioci odluka više se i ne pretvaraju da im je stalo do dece. Način na koji će se dodeliti javna frekvencija samo je nastavak nemara za javna dobra koja možemo videti svakog dana u našoj zemlji. Sada je to već manir na koji izleda treba da navikenemo. To je nova normalnost koju izgleda roditelji treba i moraju da prihvate. Nećemo i ne želimo to da prihvatimo - poručuje se u saopštenju.

Ocenjuje se i da nedostatak jasnih smernica i obaveza za emitere, kao i nedostatak adekvatnih mehanizama kontrole i sankcija za nepoštovanje ovih smernica, doprinose sadašnjem stanju u kojem je kvalitet medijskog sadržaja ugrožen.

- Što znači da će se emitovati sve više "Farmi" i "Elita", a sve manje crtaća, dečijeg programa, dokumentaraca i kulturnih emisija - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati