Fudbal

Direktno.rs

15. 05. 2024. 17:54 1

Šok iz UEFA: Đirona ne može u Ligu šampiona?!

Španska Đirona igra sezonu iz bajke, prvi put je izborila plasman u Ligu šampiona, ali postoje ozbiljne šanse da u eliti ne zaigra. Iz UEFA je stigao dopis vlasnicima kluba iz Abu Dabija da neće moći da imaju dva kluba u tom takmičenju zbog sukoba interesa jer imaju "šapu" i nad Mančester sitijem.

Iako postoji presedan sa Lajpcigom i Salcburgom, s tim da su se u tom slučaju uspeli "gimnastikom" da "preveslaju" UEFA, iz Niona su poručili Đironi da će morati bogati Arapi da "dezinvestiraju" pre nego budu poznati svi učesnici. Sve kako bi se ispunila sva pravila integriteta, navodi Tajms iz izvora evropske kuće fudbala.

Đirona, čiji udeo u vlasništvu ima brat Pepa Gvardiole, rizikuje tako da ostane bez Lige šampiona. A zašto ona, a ne Siti?

Zato što "građani", čak i da završe drugi u premijerligaškom raspletu u poslednjem kolu, imaju veći UEFA koeficijent od Đirone. Tako će španski klub, ako ne napravi neku drastičnu promenu, morati da se spusti u Ligu Evrope.

Siti grupa ima 47% vlasništva Đirone i još 12 klubova širom planete, računajući i najveći iz Mančestera.

Sve bi to moglo da se reši ako deo akcija proda trećem nezavisnom telu i smanji svoje učešće na manje od 30%.

Ova zavrzlama se dešava u sezoni kada je Đirona dovela trojicu igrača Sitija, a na kraju ove prodala jednog od najboljih Savija u drugi smer. Nema dileme da su njihove veze čvrste, samo još da se pronađe model kako zajedno da igraju Ligu šampiona.

Ako je to ikako moguće da se tako brzo reši.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati