Kuhinjica
16. 01. 2021. 07:00 0
Kremasta jafa torta: Obožavaćete je
Pravi se lako i brzo, a spoj jafa kekas i fila je čini jako ukusno.
Sastojci:
300 grama mlevenog keksa
100 grama mlevenih oraha
150 grama omekšalog margarina
50 do 100 grama šećera u prahu (zavisi koliko volite slatko)
200 ml soka od narandže
Fil:
1l mleka
3 pudinga, po 40 grama, od vanile
5 kašika kristal šećera
100 grama putera
50 grama šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
300 grama jafa keksa
Priprema:
U 200 ml mleka razmutiti puding i šećer, a ostalih 800 ml staviti na srednju vatru da prokuva. U mleko, koje je prokuvalo, zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Sve na srednjoj vatri, prvo da se mleko ne bi se zalepilo za dno, a kasnije i puding. Skloniti sa vatre pa prekriti folijom, dok se ne ohladi, pa praviti koru od keksa.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim sipati i sok. Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koru prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Kora je gusta pa može da se oblikuje i rukom.
Kada se puding ohladio, umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati u puding i sve zajedno umutiti. Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.
Na koru naneti pola fila, preko nje jafa keks provučen kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati. Dekorisati po želji i dobro ohladiti.
Komentari 0
ostavi komentar