Beograd

D. Ljutić

28. 07. 2023. 20:25 12

BEOGRAD NA VODI Pitomci SNS napadaju fekalije

To tamo zaudara mrtvo telo negdašnjeg velegrada i sve ono što ga je satrlo. Njemu su iskopali dušu i unakazili sve po čemu je bio poznat. Pa, hoće li podmladak da se baci na uništavanje fekalija? Ništa od toga. Adolescenti SNS-a imaju silnu želju da se dokažu i odmah budu odrasli. Žele da govore onako kao i njihov predsednik. Nastavićemo da živimo u fekalijama, a pitomci SNS-a bi da iz svega izađu čistih ruku.

Preko puta "Beograda na vodi", na novobeogradskoj strani, i u blizini Brankovog mosta izliva se kanalizacija u Savu, a na mestu izlivanja voda je potamnela. Sem izlivanja kanalizacije, na tom mestu vidljive su plastične flaše, kese i razno đubre.

Smrad, koji se probija sa svih strana, nije moguće zaustaviti nikakvim sredstvima, osim možda fizičkim. U pokušaju da se nađe poreklo teškog zaudaranja, koje je danima ukotvljeno tačno na nivou otupelog čula mirisa, pojavile su se teorije prigodne za opravdavanje i prihvatanje svakog smrada. Proći će sigurno. Ali, zašto to niko ne uklanja?

"Beograd na vodi" je institucija, čedo i ponos SNS-a. Naprednjački podmladak? Navodno su to mladi lavovi, školovani u akademiji za fanatike. A, fanatizam se valjda ogleda i u sekciji "očisti reku". Da bi te šef više voleo.

Čudesni oblici juniorske postavke SNS-a u srpskom parlamentu više liče na neke negativce iz Diznijevih crtaća.  Ali, nije lako za upoređivanje, te face su tek počele da prave svoje karijere, moraju da izgledaju kako im se kaže. Nemaju osećanje za sram, tako su naučeni tamo gde su obučeni, a bogme uče i radeći, ne sa lopatom. Njihov obračun sa opozicijom ima epske razmere, u tim debatama pobeđuju bez odgovora, uvek su u pravu, dobijaju aplauze od sebi sličnih, jer su tamo konačno svi takvi kakvi treba da budu. Nikakvi.

Šta u takvim fekalijama mogu da urade sveže naprednjačke snage, juniori koji su bili podvrgnuti radikalskom treningu i učeni posebnom načinu mišljenja? U toj akciji nema misli, koja bi bila proizvod vlastitog uma, niti pokušaja da se kaže bilo šta novo i drugačije, bar da se ublaži prostački jezik, jednoličan i zagađen, kao i ono đubre što pliva nadomak "Beograda na vodi".

To tamo zaudara mrtvo telo negdašnjeg velegrada i sve ono što ga je satrlo. Njemu su iskopali dušu i unakazili sve po čemu je bio poznat. Pa, hoće li podmladak da se baci na uništavanje fekalija ? Ništa od toga. Adolescenti SNS- a imaju silnu želju da se dokažu i odmah budu odrasli. Žele da govore onako kao i njihov predsednik.

"Predaja nije opcija". Pisanije sa takvim zavetnim slovima nose naprednjaci na majicama kad ih mobilisane poteraju na neki obavezni skup. Eto, to je prilika da se dobar deo specijalnog kontingenta za juriš na fekalije, namiri iz redova omladine sa završenom akademijom SNS-a. Iz "struke" nije stigao zasad nijedan glas protiv, niti alternativni razumni predlog. Nastavićemo da živimo u fekalijama, a pitomci SNS-a bi da iz svega izađu čistih ruku

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati