Društvo i ekonomija

D. Ljutić

06. 10. 2024. 20:59 14

Vučić narodu POKAZAO ono što mu treba kao hleba - SEBE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na svečanosti povodom završetka radova na hotelu Sent Redžis i Kuli Beograd, da će oni biti dostupni građanima za 15 dana i da će u hotelu biti zaposleno 200 mladih ljudi iz Srbije. Nije rekao kojim građanima, onima na minimalcu, prosvetarima i paorima za kojih nema novca u budžetu Srbije. Ili za one koje hapsi BIA a njegovi ministri nazivaju izdajnicima. Zato mi nismo normalna zemlja, već autokratija gde vlast ne reaguje na izražavanje građanskog nezadovoljstva.

Da je Srbija normalna zemlja, predsednik ne bi mogao svakodnevno da krši Ustav. Njegovo "mišljenje", odnosno kritika je po definiciji pretnja, zato što iza sebe ima državni aparat prisile koji, nažalost, može slobodno i bez ograničenja da koristi. U Srbiji je uspostavljen jedan apsolutno povlašćen sloj ljudi, blizak Vučiću i vlasti, koji može da radi šta hoće i da ni za šta ne odgovara. Tu nema više nikakve pravne jednakosti građana, postoje smo privilegovani i nezaštićeni građani čija su prava krajnje relativizovana.

- Šta je to što mi obeležavamo? Obeležavamo početak rada "The St. Regis Belgrade" hotela, a za 15 dana biće otvoreno i za građane. Dolazeći ovde, osećao sam se posebno. Osećao sam se toliko ponosno - rekao je Vučić.Aleksandar Vučić je vrlo svestan da ima sve manje glasova. On se dovija kako da održi visoki rejting da bi paradržavnom kartelu koji vodi pokazao da je još uvek jak. To što ga građanska i normalna Srbija nikada nije prihvatila shvatio je kao veliku uvredu. Otkako je od svojih kineskih prijatelja dobio elektronsku tablu, predsednik Srbije koristio je svaku moguću priliku da na njoj piše i crta, objašnjavajući građanima ekonomske i druge uspehe "zlatnog doba" koje je lično stvorio dok je od Srbije pravio "ekonomskog tigra". 

Zahvaljući tome što je uveren u svoju mentalnu superiornost spram naroda koji ništa ne shvata, Vučić je zaključio da narodu nije dovoljno što mu crtanjem predstavlja "istorijske uspehe". Odlučio je da narodu predstavi upravo ono što narodu treba kao hleba - sebe. On želi da pod svojim imenom drži celo društvo i državu. Zato je narodu podastrta još jedna epizoda rijalitija kakvu on najviše voli, ona koja šljašti od laži i prevare. Jer, kada su u pitanju stvari koje su na agendi građana Srbije, a to su demokratija, sloboda, fer izbori, pristojan život, Vučić je sve to gurnuo u stranu i pokušava da se nasiljem održi na vlasti.

Poslanice Srpske napredne stranke u nekoliko navrata rekle su da žele da Vučić bude doživotni predsednik Srbije. Veruje se da on na tu temu ima velike i ozbiljne planove. EXPO, koji treba da pokrije svu golotinju naše privredne i društvene situacije, pomoći će mu da se nekako dovuče do 2027. godine, pa će onda videti šta dalje, s obzirom na to da mu ističe predsednički mandat. Nema sumnje da postoji ideja da se promeni član Ustava koji onemogućava treći predsednički mandat. A mogao bi i ponovo da bude premijer, pa da za predsednika ima nekog fikusa poput Ane Brnabić.

On je jedini i apsolutni, a zapravo samoproglašeni tumač želja i volje naroda. Podela vlasti zajedno sa svim svojim institucijama za njega je čisti višak i gubitak novca. A pogotovo su višak ustanove gde se polažu računi i povlače granice moći. Njemu je sad jasno i da narod nije baš TAJ narod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati