Košarka

[ Izvor: sportal.rs ]

08. 10. 2024. 11:43 1

Pred duel sa Partizanom: Real u teškoj krizi

Malo je neobično da Real u sezonu ulazi, a da nije prvi favorit. Madriđani su imali nestvarnu 2024, ali je nisu krunisali u Berlinu. Pali su na poslednjoj prepreci, pa nisu ponovili rezultat iz Kaunasa. U novoj sezoni nisu dobro startovali ni u nacionalnom prvenstvu ni u Evroligi.

Rudi Fernandes je otišao u penziju, Geršon Jabusele je napustio Real, baš kao i Vensan Poarije nakon sezone karijere, a uz još nekoliko odlazaka, Real ne ulazi u sjajnom raspoloženju u ovu sezonu, što je nedavno potvrdio i Ćus Mateo.

Tim iz španske prestonice je šokantno poražen od Lajma Korunje na startu ACB lige, a već deluje jasno da Serž Ibaka, Andres Feliz, Usman Garuba i Ksavijer Rejtan Majs nisu dovoljne akvizicije.

Ipak, sigurno će se Real okrenuti najjačoj ligi sveta i da će čekati „NBA cut“, a da bi sezona umnogome mogla da zavisi od novih akvicizija Madriđana.

Real nije dobro krenuo u nacionalnom prvenstvu, a nije dobro krenuo ni u Evroligi, jer je u 1. kolu izgubio od Bajerna sa 97:89, a ove sedmice će igrati protiv Partizana.

Međutim, priče koje stižu iz Španije, nisu dobre za kraljevski klub. Tamošnji mediji spekulišu da Real drma kriza unutar tima. Mario Hezonja nije igrao protiv Unikahe i propustio je meč u Korunji na otvaranju sezone i potom u Evroligi protiv Bajerna. Oba ta meča, košarkaši Reala su izgubili.

Pričalo se da je Ksaverijer Rejtan-Mejs pred otkazom i da se fizički obračunavao sa nekim od saigrača na treningu.

Takođe kruže priče da u svlačionici ima mnogo tenzija, a sve to je "podgrejano" i nakon novog mučenja u ACB ligi. Saragosa je i te kako inferiorniji protivnik u odnosu na Real, a pobedili su ih tek u finišu sa 101:95.

Jedini igrač koji je pokazao konstantnost za domaćina bio je Džanan Musa. On je bio dobar u gotovo svakoj utakmici sezone, a Saragosi je ubacio 18 poena uz 7 skokova i 3 asistencije.

Očekuje se da Real pokaže reakciju nakon lošeg starta. A Partizan stiže...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati