Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

08. 10. 2024. 11:06 4

Tepić o litijumu: U Skupštini ću razotkriti ulogu Šefčoviča! Svi treba da znaju ko je on i šta radi sve vreme

"Uspeh ove sednice biće da isteramo Srpsku naprednu stranku, odnosno vlast, da se izjasni o tome da li je za rudarenje litijuma ili nije", izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u emisiji "Iza vesti" Danice Vučenić.

- Vi vidite da su oni promenili taktiku, oni su krenuli iz direktne portparolske uloge Aleksandra Vučića i Ane Brnabić u prvom redu, pa su onda išli na teren da pričaju sa ljudima, pa onda biće žandar, on će kažnjavati ako nešto ne bude u redu, znači sve u toj histeričnoj navali da se što pre, da kažem ubedi građanstvo, da su ipak u pravu - navela je Tepić.

Ocenila je da u tome nisu uspeli.

- Tri četvrtine građana je i dalje protiv rudnika litijuma, taj broj raste eksponencijalno, među njima je veliki broj i glasača Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Aleksandar Vučić naravno prati istraživanja i sad su se negde orijentisali na struku, sad ako vidite oni govore nismo ni za, nismo ni protiv nego čekamo da kaže struka - rekla je Tepić i dodala:

- Mislim tu struku treba razotkriti, to ću u svom izlaganju svakako uraditi. Izaći ću na sednici sa ekskluzivnim informacijama koje se nisu do sada čule. Hoću da iznesem jako važne informacije da razotkrijem ulogu Maroša Ševčovića u tome, on je nekako ostao u zapećku u odnosu na Olafa Šolca 19. jula kada je ovde došao, građani Srbije takođe treba da znaju ko je zapravo ovaj čovek i šta radi sve vreme i Evropska komisija - navela je Tepić.

Tepić je rekla da je "jako važno da kažemo i da se zna da su Nemci protiv rudarenja litijuma u svojoj zemlji", kao i da "zabrana rudarenja litijuma ne znači stopiranje procesa pridruživanja Evropskoj uniji".

- Ova vlast je već stopirala evropske integracije sa ogromnim problemima, u korupciji, u kriminalu, u vladavini prava, u pravosuđu, da ne pričam o krađi izbora slobodi medija - to sve piše u njihovim izveštajima, ali u ovom momentu, po meni, nisu oni prigrlili Aleksandra Vučića, nego im se Aleksandar Vučić prosuo na tacni da bi sačuvao vlast, nudeći život građana Srbije, zdravlje i državu kao takvu. Isti taj Olaf Šolc zna da njegovi građani u Saksoniji ne žele rudnik litijuma, setite se da je Vučić u avgustu maltene vikao ovde pa i na vas novinare i na opoziciju, evo kako Šolc hrabro sada odlazi da promoviše rudnik litijuma u Saksoniju i to baš u predizbornoj kampanji, ali znate šta nije rekao - da je posle tri nedelje Šolc doživeo debakl - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati