Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 10. 2024. 11:22 7

Kim Džong Un poslao ŽESTOKU poruku Ukrajini (FOTO)

Ukrajinski zvaničnici objavili su pre nekoliko dana video snimak na kojem, navodno, severnokorejski vojnici zadužuju uniformu i opremu u Rusiji, a sada se na društvenim mrežama pokazao plakat za koji se tvrdi da je propagandni materijal Severne Koreje.

Navodni plakat je za kratko vreme postao veoma viralan na društvenim mrežama, a na njemu je prikazan severnokorejski vojnik koji upire prstom na mapi na kojoj je označen Kijev, dok je iznad njega poruka ukrajinskim vojnicima da se predaju moćnoj Narodnooslobodilačkoj vojsci Severne Koreje i da ne pružaju otpor.

Podsećamo, pre nekoliko dana ukrajinski zvaničnici objavili su video koji navodno prikazuje desetine regruta iz Severne Koreje kako zadužuju uniforme u Rusiji i koje je Pjongjang poslao da se bore u ratu u Ukrajini.

Na snimku, koji je objavio ukrajinski Centar za strateške komunikacije i bezbednost informacija, koji deluje u okviru Ministarstva kulture i informisanja, navodno se vidi kako severnokorejski vojnici stoje u redu da pokupe torbe, odeću i drugu odeću od ruskih vojnika.

Snimak je objavljen nakon što je šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov u lokalnim medijima tvrdio da oko 11.000 severnokorejskih vojnika trenutno trenira u istočnoj Rusiji. On je predvideo da će biti spremni da se pridruže borbama do novembra. Najmanje 2.600 biće poslato u rusku oblast Kursk, gde je Ukrajina izvršila upad u avgustu, rekao je on.

- Pojava bilo kog broja novih vojnika je problem jer će nam jednostavno trebati novo, dodatno oružje da ih sve uništimo - rekao je Solovej za AP.

- Širenje ovog videa je važno kao signal svetskoj zajednici da će nam, pošto su dve zemlje zvanično u ratu protiv Ukrajine, trebati više podrške da odbijemo ovu agresiju - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati