Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

09. 10. 2024. 10:00 0

"Svi beže, gužve nenormalne": Srpkinja o haosu na Floridi

Strašne vesti stižu iz Amerike o uraganu pete kategorije Milton koji će, prema predviđanjima stručnjaka, večeras će pogoditi region Tampa Bej na Floridi. Stanovništvo je uveliko započelo evakuaciju među kojima je i jedna naša državljanka.

Srpkinja na Floridi živi sa mužem, u iznajmljenom stanu, a kako sama kaže, pripadaju zoni C - što znači da nisu direktno na udaru uragana ali da ide ka toj oblasti.

- Već smo počeli da se pripremamo, dižemo nameštaj i sve što možemo, u slučaju da voda krene da prodire u kuću - objašnjava Srpkinja ekskluzivno za Telegraf.rs.

Kako sama kaže, sudeći po najavama, uragan Milton će udariti direktno u mesto gde oni žive - u Tampu.

- Ne znamo još tačno mesto udara i gde će da ide, ali su nam tako najavili - rekla je Srpkinja koja već skoro 10 godina živi na Floridi.

Sagovornica je za Telegraf.rs rekla da je teško i napustiti Tampu jer su se svi putevi blokirani, odnosno, velike su gužve.

- Za nešto za šta ti je trebalo 15 minuta vožnje, sad ti treba 2,5 sata. Gužve su nenormalne, svi su krenuli iz Tampe - objašnjava.

- Udar najavljuju za sredu na četvrtak u 2 ujutru, što je po srpskom vremenu oko 8 sati ujutru - dodaje ona.

Uragan Milton je ojačao u uragan kategorije pet po Safir-Simpsonovoj skali sa vetrovima jačine 265 kilometara na čas, zbog čega je gotovo cela zapadna obala Floride pod upozorenjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati