Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 11:29 0

ŠTRAJK do daljnjeg: Radnici ne odustaju od zahteva (VIDEO)

Radnici Boeinga doneli su odluku da nastave sa štrajkom. Prema poslednjim procenama iznetim u medijima, štrajk je do danas koštao kompaniju više od 1,4 milijarde dolara

Radnici Boeinga i predstavnici menadžmenta seli su u petak za pregovarački sto na "posredovane razgovore" s nadom da će rešiti štrajk.

- Uz podršku Savezne službe za posredovanje i mirenje (FMCS), vodili smo iskrene razgovore o potrebama naših članova i očekivanim rezultatima koje oni žele postići - saopštio je sindikat, u izjavi objavljenoj istog dana kada je održan sastanak.

Međutim, nije postignut zajednički dogovor, a razgovori o okončanju štrajka su "prekinuti" bez "dodatnih datuma zakazanih za nastavak pregovora". Uslovi sindikata za okončanje štrajka uključuju povećanje plata od 40% i vraćanje penzionog plana koji je ukinut pre oko 10 godina.

Prema radnicima iz IAM Distrikta 751 (koji okuplja zaposlene u Boeingu), sindikat je naglasio važnost vraćanja definisanog penzionog plana. Sindikalci su, kako navodi Aerotime, dodali da, iako su razgovori bili direktni, nije bilo napretka po pitanju penzija.

- Kompanija ostaje uporna u stavu da neće odmrznuti definisani penzioni plan - rekao je predstavnik sindikata.

- Kompanija takođe nije želela da ozbiljno razgovara o drugim pitanjima koja su članstvu prioriteti, kao što su veće plate, brži napredak u zaradama i više slobodnih dana - dodali su oni.

Prestavnici sindikata su naglasili da su i dalje otvoreni za razgovore s kompanijom, bilo direktno ili uz posredovanje, i da će nastaviti da se bore za pitanja koja su im važna.

Boeing je, prema saopštenju menadžmenta, 23. septembra dao najbolju i konačnu ponudu ugovora štrajkačima, koja je uključivala povećanje plata od 30% za zaposlene u naredne četiri godine i dodatne bonuse.

Međutim, radnici su odbili ponudu, nastavljajući najveći štrajk u Boeingu u poslednjih 16 godina.

Prema poslednjim procenama iznetim u medijima, štrajk je do danas koštao kompaniju više od 1,4 milijardi dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Povratak u velikom stilu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati