Srbija

Direktno.rs

22. 05. 2024. 13:32 0

Jekić: Terzić bi da 100 radnika Apotekarske ustanove ostavi na ulici

"Gradonačelnik Terzić ima nameru da 100 zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi u Kraljevu ostavi na ulici, a samo iz razloga što sprovodi projekat gašenja državnih apoteka koji je patentirala vlast Srpske napredne stranke", izjavio je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde u Kraljevu.

Tokom razgovora sa Kraljevčanima, Jekić je istakao da umesto da svojim odlukama Terzić utiče na očuvanje ove ustanove koja postoji 143 godine, a za čiji opstanak je potpise dalo preko 18.000 Kraljevčana, "on je sa svojim saradnicima donosio odluke koje su planski dovodile u sve teži položaj ovu ustanovu".

- Pre dve godine je Apotekarska ustanova ostavljena bez objekta u blizini Opšte bolnice, a koja je donosila trećinu ukupnih prihoda. Takođe, objekat koji je u vlasništvu grada i koji se nalazi u ekstra zoni u blizini objekta Apotekasrke ustanove je izdat privatnom apotekarskom lancu. Nakon svih ovih loših odluka na pomolu je još jedna pogubna odluka, a to je da se osam objekata na atraktivnim lokacijama u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Raški koje donose 54% prihoda - da u zakup. Terzić sada želi da na prvoj narednoj sednici izvrši egzekuciju Apotekarske ustanove jer očigledno ne želi da radi u interesu Kraljevčana, on želi da bude poslušan i da se ne zameri svojim nalogodavcima - istakao je Jekić.

Jekić ističe da je u razgovoru koji je imao sa predstavnikom zaposlenih, video veliku zabrinutost za opstanak ove istitucije i za radna mesta u njoj.

- Ako se ima u vidu da je Apotekarska ustanova jedina sposobna da radi magistralne lekove u svojim laboratorijama za pedijatrijsku populaciju, postavlja se pitanje ko će to radi u narednom periodu? Pitanje svih pitanja za gradonačelnika Terzića, a koji ništa kapitalno nije uradio u svom gradu osim što je dao milion evra za video nadzor, kojem apotekarskom lancu se priprema predaja objekata Apotekarske ustanove? Mi iz Stranke slobode i pravde apelujemo na vas da odustanete od sumanute odluke koja nije u interesu Kraljevčana i da sačuvate ovu ustanovu, a zaposlenima i svim Kraljevčanima pružamo punu podršku za očuvanje Apotekasrke ustanove - zaključio je Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati