Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 12:10 2

Rastali se Zvezda i Borjan

Posle sedam uspešnih godina rastali su se Crvena zvezda i Milan Borjan, dugogodišnji kapiten.

Dogovoreno je da mu Zvezda isplati platu za sledeću sezonu, a on je oprostio platu za sezonu 2025/2026 do kada su imali potpisan ugovor.

Ovako su se crveno-beli oprostili od bivšeg kapitena.

- Milan je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog interesa i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe.

Milan Borjan je od prvog dana kada je stigao u Crvenu zvezdu, sada već davne 2017. godine sa velikom posvećenošću pristupao svim obavezama. Bio je lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha našeg tima u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene. Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavaljao nesavladivu prepreku za sve timove. Zvezdina hobotnica je nadimak koji su mu dodelili upravo zvezdaši, a nebrojeno puta se čulo - "Brani Borjan". Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage, samo su neke u kojima je briljirao iskusni čuvar mreže, a bilo ih je mnogo. Uveseljavao je Milan Borjan navijače našeg kluba na svakom koraku, postao omiljeni igrač mališanima i probudio najiskrenije emocije kod velikog broja zaljubljenika u crveno-bele boje, ali se i zlatnim slovima upisao u istoriju našeg kluba.

Na golu Crvene zvezde je stajao na 309 utakmica, protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača našeg kluba sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri duple krune. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope - stajalo je u objavi Zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati