Srbija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

28. 06. 2024. 09:55 4

"Neko mora da odgovara": Otkriveno čime su se otrovala deca u akva parku u Bačkom Petrovcu

U četvrtak uveče je u Akva parku Petroland najverovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora, a kako saznaje Telegraf.rs, u dečju bolnicu u Novom Sadu primljeno je šestoro dece. Kako ističu iz PR službe Dečje bolnice u Novom Sadu, petoro dece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem, pečenjem u nosu, dok je jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno lečenje.

Deca se od jutros osećaju dobro, ali su zadržana zbog analiza. Sumnja se na trovanje hlorom jer su svi bili akva parku. U međuvremenu su se oglasili i roditelji dece koja su se otrovala.

- Moje je dete je radilo juče kao brigadir u Petrolandu i otrovala se hlorom. Sinoć je primljena u dečiju bolnicu na plućnom odeljenju je i celu noć je bila na infuziji. Trovanje hlorom nije upitno nego samo nivo trovanja i koliko je dugo bila izložena kao i količini hlora koji je bio u vazduhu. Pored nje sinoć je bilo još dece na dečijoj urgentnoj u Novom Sadu. To su bili posetioci AP Petrolanda - kaže zabrinuti otac i dodaje da je sve prijavljeno policiji.

- Ovo nije prvi put da se ovo dešava Petrolandu, to se dešava svake godine i kada izađe inspekcija, oni izmere količinu hlora u vodi i kažu - sve je u redu, problem je što akva park verovatno koristi veliku količinu lako isparljivog hlora koji se zadržava u zatvorenim delovima areala u kupolama i deca- brigadiri koji rade sezonski tamo najviše se otruju od toga. Njoj su danas rekli polako navići ćeš se vremenom na to - priča otac kroz bes.

Sa druge strane, majka jednog dečaka koja je takođe besna zbog ove situacije, kaže da će sigurno neko morati da odgovara, piše Telegraf.

- Otrovala se hlorom grupa dece. Moje dete i još njih su zadržani u dečijoj bolnici u Novom Sadu na daljem ispitivanju. Za ovo neko mora da odgovara - rekla je ona.

U međuvremenu javio se još jedan zabrinuti otac koji je samo kratko ponovio da se odgovorna lica moraju naći. Iz PU Novi Sad potvrđeno je da je stigla prijava, ali u cilju istrage, ne mogu da daju detalje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati