Fudbal

[ Izvor: Sport Klub ]

25. 06. 2024. 09:13 21

Ko stoji iza sklanjanja Borjana iz Zvezde?

Milan Borjan je pre godinu dana mislio da ga je iz Crvene zvezde sklonio samo Barak Bahar, ali sada mu je verovatno potpuno jasno da je u tom potezu važnu ulogu imalo i rukovodstvo kluba. Uprava ponovo nije stala iza jednog od simbola uspešnog perioda, oglušila se o njegovu želju da se vrati na Marakanu u ulozi drugog golmana i rastanak je bio logičan epilog.

Tačka na Borjanovu eru u klubu bila je deo strategije uprave, jedan od poteza Marka Marina i Zvezdana Terzića. Jednostavno, procena je bila da je Milanovo vreme prošlo i da je potreban bolji golman.

Bahar je stigao i da izvrši takve rezove, uz isti stav da je neophodna promena između stativa, dodatano učvršćen i sufliranjima tokom izraelskih pregovora da kapiten nije dobar za atmosferu u svlačionici.

Sve je izvedeno jako nevešto i bez trunke poštovanja prema svemu što je Borjan dao klubu.

Da više nije prvi golman saopštio mu je Bahar u telefonskom razgovoru, a zatim je godinama standardni čuvar mreže od Terzića čuo da on tu ne može ništa da promeni i da Izraelac ima punu samostalnost u radu.

Samo nekoliko dana ranije Borjan je bio na stadionu, pričao sa upravom i Baharom. Niko mu u oči nije saopštio da je bivši. Telefonski poziv dobio je dok se nalazio sa sinom i suprugom u Diznilend parku u Parizu.

Ružno i daleko ispod renomea kluba i veličine dela koja je Borjan napravio od 2017. godine do tada…

Izabrala je Zvezda dobrog golmana umesto Borjana, ali ko može da kaže da bi rezultati bili lošiji bez Glazera? I sa njim je ekipa štucala na domaćoj sceni, a u Evropi zauzela poslednje mesto u grupi Lige šampiona.

Izraelski golman najmanje je kriv za to i nije poenta priče o njemu i činjenici da je u godinama kad može više da pruži od Borjana, nego načinu na koji se klub poneo prema istinskoj legendi.

Jednostavno, ne radi se to tako.

Oni koji su zbog ličnih razmimoilaženja još iz igračkih dana sa Borjanom izgurali priču njegovog definitivnog odlaska natovarili su klubu ceh od preko milion evra koje će morati da budu uplaćeni golmanu za period kad nije branio na Marakani.

Ali, koga je za to briga…Neće plaćati iz svog džepa, nego "preduzeće".

Niko neće lično platiti ni za poslovnu procenu u leto 2022. da se sa Borjanom potpiše finansijski jak ugovor na četiri godine, svaka logika nalagala je na saradnju na dve plus jednu sezonu.

Jasno je da je Borjan insistirao na dugoročnom ugovoru, pošto je imao ambiciju da brani i za Kanadu 2026. godine na Mundijalu. Uprava tu nije pokazala snagu, nego je otišla u smeru ispunjavanja želje kapitenu.

Tako je bilo 2022, a samo godinu dana kasnije Borjan je praktično oteran iz kluba. Tačno je da je pao u formi, ali sve je to bilo popravljivo. Činjenica je da ga u klubu više nisu hteli kao lidera, u misiji "čišćenja svlačionice" prve "žrtve" bili su on i Pešić.

Želeo je Borjan sada da se vrati, završi karijeru u Zvezdi kao podrška mlađim golmanima od sebe. Sudario se ponovo sa činjenicom da ga u klubu gde je ostavio dubok trag više neće.

Ponovo su ga ujeli za srce.

Kad je prijatelje uveravao da se sigurno vraća i da ima reč čelnika za to, dobijao je kontru kroz medijska saznanja, servirana direktno od PR službe kluba, kako od povratka nema ništa.

Tako je i bilo.

Izgurali su svoje ideje. Ne zbog sebe, nego „preduzeća“. I predstaviće se sve kao odličan poslovni potez jer se izbegava uplata poslednje sezone po ugovoru…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati