Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

28. 06. 2024. 11:13 1

Raspisan konkurs za studentske domove u Srbiji, poznati i uslovi

Ministarstvo prosvete je u susret novoj akademskoj godini raspisalo konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Srbiji za smeštaj u studentske domove za narednu školsku godinu. Ukupan broj mesta na raspolaganju prema konkursu je 9.258 za sve studente.

- Rok za prijavu na konkurs je za studente prve godine studija od 2. septembra do 16. septembra, dok je za studente ostalih godina studija od 16. septembra do 31. oktobra - rekao je za Tanjug direktor Ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić.

Za studente drugog i trećeg stepena studija, kaže, rok za prijavu na konkurs je od 1. oktobra do 5. novembra.

- Prema samom konkursu broj mesta za sve studente je 9.258 čije se školovanje finansira iz budžeta. Mi ćemo ukupan smeštajni kapacitet za brucoše objaviti nekoliko dana nakon predaje dokumentacije - rekao je Minić.

Naveo je da oni koji ostvare pravo na smeštaj u studentskim domovima, ne treba da brinu, jer će moći da se usee u svoj smeštaj pre 1. oktobra, pre početka školske godine.

- Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Srbiji imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u određenu godinu na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju - rekao je Minić.

Dodaje da kandidat prilikom prijavljivanja na konkurs podnosi konkursnu dokumentaciju u Studentskom domu "Karaburma".

Potrebna dokumentacija podrazumeva prijavu na konkurs, uverenje da je prvi put upisana prva godina studija na teret budžeta Republike Srbije, overene fotokopije svedočanstva za svaki završeni razred srednje škole i uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice od 1. januara do 30. juna tekuće godine.

- Potrebno je da kandidat, radi provere podataka, ličnu kartu i indeks pokaže na uvid službeniku koji prima konkursnu dokumentaciju. Nakon isteka roka za prijavljivanje na konkurs, na osnovu dostavljene dokumentacije, utvrđuje se redosled kandidata za prijem u ustanovu na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i socijalno-ekonomskog statusa porodice - rekao je Minić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati