Košarka

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 11:03 0

Žoc: Sad nemamo mnogo igrača, ali napravićemo dobar tim

U jednom od intervjua trener Partizana rekao je da navijači crno-belog kluba imaju mnogo razloga da se smeju - kako će biti sledeće sezone...

- To je nešto na šta sam jako ponosan prošle sezone, imali smo uvek punu dvoranu. Mi smo tim koji se pratio ne samo u Evroligi, već u čitavom svetu. Imali smo više gledalaca neko iko drugi. To znači da su oni uvek sa nama i siguran sam da će nastaviti da podržavaju ekipu. Napravićemo dobar tim, iako sada nemamo mnogo igrača u našem rosteru, ali siguran sam da ćemo predsednik Ostoja Mijailović, Zoran Savić, naš sportski direktor i ja sa stručnim štabom uraditi sve što je potrebno kako bi Partizan bio na tom nivou na kojem svi želimo da bude - istakao je Obradović.

Dimitris Itudis i Željko Obradović - prva asocijacija je Panatinaikos. Zlatnim slovima ispisali su istoriju atinskog kluba, a ovog vikenda su na Kongresu evroligaških trenera ponovo u Atini. Sada u ulozi predavača, ali podsetili su sve prisutne na dane provedene u Panati.

- Pokušali smo da uradimo i pokažemo nešto što smo radili zajedno 13 godina u Panatinaikosu. Interesantno je bilo svima jer prvi put mogu da vide tako nešto. Bilo mi je zadovoljstvo, to je nešto što ćemo raditi i u budućnosti. Bilo je važno pokazati i videti koliko je uloga pomoćnog trenera važna, da trener veruje pomoćnom treneru i obrnuto. To je poruka koju smo želeli da prenesemo. Košarka je košarka, srećan sam što ovakva vrsta interakcije postoji, ne samo između nas nego i sa ostalim trenerima. Na kraju, bitno je da delimo informacije međusobno - rekao je Obradović.

Itudis i Obradović su 13 godina sarađivali u Panatinaikosu, više nego uspešno. Da li može da izdvoji jedan loš momenat iz tog veoma uspešnog perioda u atinskom klubu?

- Naravno da je bilo nekih teških trenutaka dok smo radili zajedno, ali reći da su bili loši trenuci, to je preterano. U životu, obojica smo veoma ponosni na tih 13 godina u Panatinaikosu. Istorija je tu, koliko trofeja, koliko finala… Sve je u tih 13 godina, da ne spominjem velika imena, porodicu Janakopulos, Pavlosa, Tanisa i Kostasa, kao i Manosa Papadopulosa, svi oni, cela grupa igrača, sve je bilo posebno. Čak i kada imate najbolju sezonu, uvek ima nekih malih, sitnih problema. Kada pričate sa ljudima, sve je lakše, razumete jedni druge. Ja uvek tako razmišljam i što se mene tiče, veoma sam ponosan na sve to. Ovo je kao moja kuća, osećam se kao da sam deo ovog grada i zemlje - naveo je.

Obradović je prokomentarisao i osvojenu titulu Panate u Evroligi.

- Nije to do Obradovića ili Itudisa, to je do porodice Janakopulos i svih oko kluba. Atmosfera u OAKA dvorani je bila neverovatna ove sezone i zaslužili su da budu šampioni Evrope, igrali su sjajno, imali su novi tim, novog trenera, čestitam im od srca jer su stvarno napravili nešto posebno. Na početku im nije bilo lako, ali bilo je pitanje vremena, stekli su poverenje jedni u druge do kraja sezone, sve je to stiglo u najboljem momentu sezone - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati