Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

19. 10. 2024. 16:14 2

"Uveren sam da vlast sprema smicalicu za sednicu Grada Loznice"

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je za N1 da je uveren da "vlast sprema neku podvalu za naredni petak, kada bi trebalo da se održi sednica Skupštine Grada Loznice".

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku još 5. avgusta, ali je ona sve do pre nekoliko dana držana u tajnosti.

Sednica gradskog parlamenta bi trebalo da se održi 25. oktobra, a za sada na dnevni red nije stavljen Prostorni plan za Grad Loznicu, kojim bi trebalo da bude regulisano pitanje rudnika litijuma.

Milivojević, koji je ove subote učestvovao u blokadi puta kod Loznice, rekao je da režim poseže za arsenalom podlosti, "iz čuvenog arsenala radikalsko-šešeljevskih smicalica" i da je uveren da tako nešto spremaju i za petak.

- Uveren sam da će pokušati da naprave podlost i smicalicu kada je reč o petku i sednici Grada Loznice. Videćemo zašto je Vidoje Petrović podneo ostavku, da li zato što neće da potpiše neki akt, zato što se plaši ili zato što je na to nateran od strane režima - kazao je Milivojević.

Govoreći o jednočasovnoj blokadi puta Loznica - Valjevo, on je rekao da je taj prostor proglasio svojom poslaničkom kancelarijom i sa stranačkim kolegama Draganom Rakić i Zoranom Lutovcem tu razgovarao sa građanima.

Milivojević je preneo reči jedne meštanke koja je kazala da je na blokadu došla jer ne pristaje da njena deca "žive 20 godina kraće da bi neko uzeo svoju litijumsku proviziju" i koja je predstavnicima vlasti poručila da se presele u Nedeljice ako je iskopavanje toliko dobro.

- Oni brane buduća pokolenja i žele da im ostave zdravu životnu sredinu. Na kraju, to je njihovo ustavno pravo, Ustav im garantuje da imaju zdravu životnu sredinu - kazao je Milivojević.

Ekološki aktivisti, pripadnici opozicije i građani koji se protive izgradnji rudnika litijuma na jedan sat su danas blokirali put Loznica - Valjevo, kao i Ibarsku magistralu kod Preljine.

Oni su najavili nove blokade za sledeću subotu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati