Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

19. 10. 2024. 15:20 2

Ćuta sa blokade: Neko će zbog ove epske pljačke da ROBIJA

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je sa ekološkim aktivistima i građanima učestvovao u blokadi Ibarske magistrale kod Preljine, rekao je da je predsednik Aleksandar Vučić u većem problemu nego građani i da njega kompanija Rio Tinto mnogo više pritiska nego "sve ove ljude".

- On je taj na kome je sledeći korak. Čekamo da vidimo šta će da uradi da bi oni sproveli ovaj poduhvat, zločinački, jer ovo je čist zločin prema narodu - poručio je Jovanović Ćuta sa blokade.

On je istakao da vlast mora da uradi nekoliko formalnih koraka da bi projekat mogao da se sprovede, a da je svaki od njih povod za nova okupljanja građana.

- Mora da progura kroz Prostorni plan Grada Loznice, mora da donese tu famoznu Studiju procene uticaja na zaštitu životne sredine, da bi na kraju morala da usledi ta konačna dozvola da se ti bageri konačno pokrenu ka Gornjim Nedeljicama. To će biti razlog za ustanak, ja sam siguran da će cela Srbija ustati da brani Gornje Nedeljice - rekao je Ćuta za N1.

Dodao je da se predsednik Vučić i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić ponašaju kao ucenjeni ljudi.

- Mogu da krše zakone kao što rade ceo dan, mogu da nas hapse. Neko će da robija zbog ove epske pljačke i zbog svega što rade ovom narodu. Od tog posla neće biti ništa, samo glavu gore i teramo dalje - poručio je poslanik Ekološkog ustanka.

Ekološki aktivisti, opozicija i građani ove subote su na sat vremena blokirali put Loznica - Valjevo i Ibarsku magistralu kod Preljine u znak protesta zbog projekta Jadar i planiranog rudnika litijuma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati