Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 13:29 22

"Nećemo to više tolerisati": Lončar zapretio direktorima bolnica

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u Srbiji u kojima se obavljaju operativne procedure za koje postoje liste čekanja. On je tom prilikom upozorio direktore na program i plan rada, koji se odnosi na operacije, a koji će morati da poštuju ubuduće.

Lončar je detaljno analizirao koliko svaka ustanova trenutno obavlja operacija, kao i okolnosti zbog kojih taj broj nije veći, a poseban akcenat dat je potrebama i načinima na koji se broj operacija može povećati, i time se liste čekanja značajno redukovati, odnosno ukinuti, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministar je tokom sastanka bio vidno nezadovoljan brojem operacija koje se izvode u pojedinim zdravstvenim ustanovama, naročito u onim najvećim i najopremljenijim bolnicama i klinikama.

- Moram još jednom da vas upozorim, država je odlučna da se liste čekanja smanje i konačno ukinu. I tu neće biti pardona. Nedopustivo je da Klinički centar Srbije sada radi samo 6 operacija kuka i kolena dnevno, a toliko najmodernijih operacionih sala i najbolje opreme i aparata smo obezbedili za tu ustanovu. Takođe i Banjica, KC Niš, gde je takođe nedopustivo mali broj operacija - rekao je on.

- To nećemo tolerisati, i to se mora odmah promeniti - naglasio je.

- Imate svu podršku Ministarstva zdravlja, cele države, sve što treba dodatno od opreme, od aparata, sve ćemo nabaviti, ali mora više da se radi. Napravićemo poseban program operacija, za svaku ustanovu, sa dnevnim i nedeljnim brojem operacija koje objektivno mogu da se urade, i to apsolutno mora biti realizovano - istakao je Lončar.

Ministar Lončar je dodao da će broj urađenih operacija, u svakoj ustanovi, biti istaknut u realnom vremenu na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja, kako bi i građani imali uvid u to kako se i koliko radi.

Naglasio i to da će svaki vid dodatnog angažovanja zdravstvenih radnika koji budu učestvovali u realizaciji ovog programa, svih lekara, medicinskih sestara i tehničara, instrumentarki i ostalog osoblja biti dodatno plaćen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati