Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 03. 2024. 13:07 6

Nikezić: Grujičić potvrdila da su državne finansije pred kolapsom

Nema bolje potvrde da su državne finansije pred kolapsom od izjave ministarke zdravlja da joj se ministar finansija već šest meseci ne javlja i ne odobrava nabavke za zdravstvene resurse - izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Dušan Nikezić, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Koji trošak može biti preči od zdravlja građana i koja investicija može biti važnija od opremanja bolnica i domova zdravlja? Problem je što para nema, pa sve što vlast radi i gradi dolazi isključivo od zaduženja, zbog čega smo u januaru 20% ukupnih budžetskih rashoda dali za kamate na prekomerno zaduženje zemlje - objašnjava Nikezić.

Dodaje da je zato potpuno besmisleno da se država dodatno zadužuje za nepotrebne ili precenjene projekte, poput Nacionalnog stadiona, izmeštanja Beogradskog sajma, subvencija za motanje kablova ili izgradnje centra za obuku članova posade brodova.

- Umesto toga, neophodno je da odmah zaustavimo prekomerno zaduživanje, ukinemo besmislene projekte, iskorenimo korupciju, a državnim parama obezbedimo vraćanje otetih penzija, ulaganje u domaću privredu i povećanje plata u zdravstvu, prosveti, vojsci, kulturi - zaključio je potpredsendik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati