Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 07. 2024. 09:38 24

Nikezić ućutkao Đedović Handanović: Elektroenergetski sistem Srbije je pred raspadom

Ministarka Đedović Handanović nastavlja da obmanjuje građane uopštenim i opisnim izjavama o uvozu struje, zbog smanjene proizvodnje uglja i konstantnih kvarova na termo blokovima, naveo je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Juče je istekao zakonski rok od 15 dana da EPS odgovori na pet jednostavnih i konkretnih poslaničkih pitanja o aktuelnom stanju u elektroenergetskom sistemu: Koju količinu električne energije je EPS uvezao u periodu 08.04.2024 - 08.07.2024. godine i po kojoj prosečnoj ceni? Koliki finansijski gubitak je EPS ostvario na poslovima uvoza i izvoza električne energije od 08. aprila 2024. - 08. jula 2024. godine? Koliko je neplaniranih zastoja-ispada proizvodnih blokova EPS-a bilo u ta tri meseca ove, a koliko ih je bilo u istom periodu 2023. godine? Kolika je mesečna naknada članova Nadzornog odbora EPS-a - pita Nikezić.

- Pošto ministarka Đedović Handanović i EPS očigledno kriju ove podatke od javnog značaja, a EPS nastavlja da proizvodi ugalj ispod plana, uvozi četvrtinu dnevne potrošnje struje, a samo u poslednjih sedam dana u TENT-u su ispali blokovi B1, A3 i A4, svakom dobronamernom građaninu Srbije je jasno da je elektroenergetski sistem daleko od stabilnosti, već upravo suprotno - pred potpunim raspadom - zaključio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati