Tenis

[ Izvor: Mediji ]

02. 07. 2024. 18:56 1

Novak govorom oduševio Vimbldon

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo Vimbldon, pošto je u prvom kolu pobedio Vita Koprivu iz Češke sa 3:0 i time pokazao da i pored nedavne operacije kolena može da igra na vrhunskom nivou i bori se na najvećim turnirima.

- Dobrodišli na takmičarski tenis - bio je komentar voditelja, koji ga je upitao koliko je teško bilo vratiti se tenisu posle operacije kolena.

- Odlično, veoma sam zadovojan kako sam se osećao na terenu i što sam došao na Vimbldon, ove godine pod drugačijim uslovima zbog kolena. Nisam znao kako će to da izgleda, treninzi su jedna stvar, ali sjajno sam se osećao i hvala svima što ste došli i podržavali me.

Kamere su zumirale kolena, koliko je bilo lako verovati u vašu igru?

- Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu. Sve što sam mogao da uradim sa mojim timom sa ciljem da mogu da igram pred vama. Da je bilo koji drugi turnir, ne bih rizikovao, ali toliko volim Vimbldon i da se vratim ovde.

Da li je bilo lako ubediti bliske ljude da treba da se vratite ovde?

- Nije bilo ubeđivanja, zapravo. Zajednička strategija od dana jedan kada sam počeo da se oporavljam, zahvaljujem se hirurzima koji su obavili sjajan posao. Imao sam jednu operaciju u karijeri na laktu, ali je to bilo pre 6-7 godina, uvek sam hteo da izbegavam operacije, ali imao sam sreću da sam sposoban da igram na ovako visokom nivou i da sam izbegao velike povrede. Imao sam povrede, ali one dođu i prođu. Nik Kirjos je u komentatorskoj kabini, on može da priča o tome. Veoma sam srećan što nisam dugo bio udaljen od tenisa, imao sam sažaljenja prema mnogima koji su se mučili. Teško je kada vam nešto ne dozvoljava da ne možete da se bavite nečim što volite i što vam je profesija. Veliki udarac je što Endi Mari nije mogao da se takmiči, ostavio je mnogo ovom sportu. Nadam se da će moći da završi karijeru pod njegovim uslovima. Čuo sam da će igrati dublove, nadam se da ću ga videti ovde u singlu sledeće godine. Šaljem pozdrav svima koji se muče sa povredama - rekao je Novak Đoković i izazvao oduševljenje Centralnog terena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati